Компанията, която е собственик на италианския Интер – „Suning Group“, е изправена пред сериозни финансови затруднения заради глобалната пандемия от COVID-19. В Италия се твърди, че в момента се водят преговори за продажбата на клуба на английската компания за частни капиталови инвестиции „BC Partners“.

В момента част от играчите на първия отбор са без заплащане, разкрива италианският всекидневник „La Repubblica“.

Клубът е информирал играчите, че заплатите за месеците юли и август ще бъдат изплатени преди 16 февруари (ако клубът не спази тази дата, тогава компанията може да получи солидна глоба от ръководния орган във футбола - ФИФА). От компанията са готови да договарят и разсрочено плащане на заплатите за оставащите месеци от 2020 година.

Ситуацията засяга и бившия играч на Реал Мадрид Ашраф Хакими. Първоначално италианският тим се договори с Реал Мадрид, че сумата по трансфера му ще бъде изплатена на вноски, като първоначалните 10 милиона от общо 40-те все още предстои да бъдат платени.

И двата клуба се радват на добри отношения, като от „Сантиаго Бернабеу“ са се съгласили на нов краен срок от 30 март за първото плащане по трансфера.

Тепърва предстои по-сериозно развитие на цялостната ситуация в тима на „нерадзурите“.