Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо заяви, че Марсело може да премине при „бианконерите“, тъй като е един от най-добрите футболисти на своя пост в света. В същото време португалецът зачеркна възможностите пред Хамес Родригес, Иско Аларкон, Гарет Бейл и Марко Асенсио да акостират при „старата госпожа“.

„Виждам какво се пише за Хамес, Бейл, Иско, Асенсио…, но за да бъда искрен, Ювентус не се нуждае от други футболисти. Трябва да разговаряте с президента на тази тема. Не знам какво може да ни донесе бъдещето. Марсело е силен футболист. Нашите врата са винаги отворени за добрите футболисти и Марсело без никакво съмнение е един от тях“, коментира Роналдо в интервю за „La Gazzetta dello Sport“.

„Мога да кажа, че това е най-добрият отбор, в който съм играл. Тук сме наистина отбор, една страхотна група от футболисти. На другите места все някой се смяташе за по-голям от останалите“, добави португалецът.

През октомври италианският вестник „Tuttosport“ писа, че Марсело е поискал от Реал Мадрид да бъде продаден през следващия трансферен прозорец.