Супер-звездата на световния футбол Кристиано Роналдо намекна, че скоро може да дойде времето, в което да каже стоп на футбола. Бившият нападател на Реал Мадрид има контракт с Ювентус до 2022 година и най-вероятно след това ще трябва да каже „сбогом“ на любимия си спорт.

„Още обичам футбола“, започна Роналдо пред  „SportBible“.

„Обичам да забавлявам феновете и хората, които обичат Кристиано. Няма значение от възрастта, всичко опира до манталитета. Последните пет години започнах да се наслаждавам на неща извън футбола, така че никой не знае какво ще се случи след в следващите една или две години“, заяви португалецът.

Пет-кратният носител на Златната топка вече започва приготовления за живота си извън футбола. Той започна собствена линия парфюми и бельо, отвори собствен фитнес, хотели и дори клиника за трансплантация на коса. Също така спортният бранд „Nike“ му предложи доживотен договор, на стойност 1 милион долара през 2016 година.

„Не искам да имитирам никого. Трябва да бъдеш себе си през цялото време, но винаги можеш да вземеш нещо от някои добри примери, не само от футбола, но и от други спортове - Формула 1, НБА, голф, UFC и т.н. Най-добрите атлети имат подобни работни етики. Дори изпълнителните директори на големи компании винаги са мотивирани и трябва да работят усърдно, за да постигнат добри неща. Трябва да вярваш в себе си“, завърши Роналдо.