Ливърпул може да счупи трансферния рекорд за защитник за втора поредна година. През миналото лято „червените” привлякоха холандския бранител Върджил ван Дайк от Саутхемптън, плащайки 75 млн. паунда за услугите му. Централният бранител направи изумителен сезон с „червената” фланелка, а Ливърпул спечели шестата си европейска купа и завърши на второ място във Висшата лига само на точка от шампиона Манчестър Сити.

Сега обаче Юрген Клоп и екипът му са се насочили към нов класен състезател, който да засили конкуренцията в отбрана. Става дума за защитника на Наполи Калиду Кулибали, а в Италия дори твърдят, че английският клуб вече е отправил запитване към агента му.

Кулибали не би струвал никак малко за Ливърпул, като информациите са, че клубът от „Анфийлд” ще трябва да плати сума не по-малка от 100 млн. паунда.

От Ливърпул вече обявиха двама напускащи в лицето на защитника Алберто Морено и нападателя Даниел Стъридж, но до този момент нови придобивки няма. Очаква се Деян Ловрен също да си тръгне, а това допълнително би отслабило конкуренцията в отбрана.