Бившият защитник на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед Рафаел Варан сложи край на професионалната си кариера едва на 31-годишна възраст. Световният шампион с Франция от 2018 се оттегля от футбола, след като получи много тежка контузия на коляното при дебюта си за новия си клуб Комо срещу Сампдория по-рано през лятото.

Прогнозите бяха, че централният бранител ще има нужда от една година за възстановяване. "Имам най-високи стандарти за своето представяне, искам да се оттегля, докато съм силен, а не просто да продължавам. Изисква се голяма доза кураж да послушаш сърцето и инстинктите си. Не съжалявам за нищо, спечелих повече, отколкото някога съм мечтал", написа Варан в социалните мрежи.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Френският футболист изкара 10 много успешни години в Реал Мадрид в периода 2011-2021. С Кралския клуб той спечели общо 18 трофея, включително три пъти титлата на Испания и четири пъти Шампионската лига. През 2021 той премина в Манчестър Юнайтед и за три години изигра общо 95 мача за "червените дяволи", печелейки Купата на лигата и ФА Къп.

Варан дебютира за Франция през 2013 и изигра 93 мача за националния отбор. То ще продължи да работи в Комо на административна позиция.