Бившият нидерландски полузащитник на Аякс, Хамбургер ШФ, Реал Мадрид и Тотнъм Рафаел ван дер Ваарт се върна назад в спомените си и разказа пред Питър Крауч интересна история от престоя си на “Сантиаго Бернабеу”. В нея той намекна, че тогавашният му съотборник Кристиано Роналдо е егоист.

“Това, което е характерно за теб, е, че ти си толкова здраво стъпил на земята. Дори и да не вкараш, ти си щастлив който и да е вкарал”, казва англичанинът и продължава:

 “Аз съм същият. За мен беше важно да спечелим мача, но нямаше значение кой бележеше. Това усещане беше толкова хубаво“.

„Много нападатели са такива егоисти. Играех заедно с Кристиано Роналдо. Спечелихме с 6:0 у дома срещу Спортинг Хихон. Аз отбелязах хеттрик, но той не се разписа и в съблекалнята беше толкова разстроен! Обикновено, ако бяхме ти и аз, щяхме да пием бири заедно!”, сподели от своя страна Ван дер Ваарт.

Истината обаче е съвсем различна. На 24 септември 2008 година той наистина нанизва хеттрик срещу Спортинг Хихон. Крайният резултат на мача обаче не е 6:0, а 7:1. Втората и по-съществена лъжа е, че Роналдо няма как да играе в срещата, защото по това време все още е част от Манчестър Юнайтед. Както е известно, CR7 премина в Мадрид през лятото на 2009 година и думите на нидерланцеца са чиста проба лъжа. Дали това е заради завист или постановка, не става ясно, но Крауч би следвало да има спомени от този период, защото по това време бе съперник на португалеца първо с екипа на Ливърпул, а след това и с този на Портсмут.