Ръководството на Наполи опита какви ли не подходи в опита да привлече Хамес Родригес от Реал Мадрид. Южняците предложиха наем, разсрочено плащане, аренда с опция за задължително откупуване - всичко за да не платят директно исканата от "белите" сума от 42 млн. евро. 

Но по всичко изглежда, че на боса на мадридчани Флорентино Перес тези опити на италианците не му правят никакво впечатление и той няма намерение да се поддава. Според вестник "Марка", той е обявил, че единственият начин колумбиецът да смени клубната си принадлежност е, ако бъдат платени въпросните пари за него. 

Наполи просто не разполага с тази сума в наличност, така че изглежда ще се прости с намерението да разполага с Хамес. Но това също не притеснява Перес, който е готов да започне преговори с градския съперник Атлетико, който е готов да покрие тези условия. 

"Дюшекчиите" това лято вече взеха играч от "Бернабеу" в лицето на Маркос Йоренте, а сега готови с офанзива и за колумбиеца. В Реал са готови да чакат и до последния ден на трансферния пазар за сделка за него, така че може и да не е скорошна раздялата. Хамес е чакан на подготовка на 29 юли.