Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан остана очарован от развитието на Рома под ръководството на Пауло Фонсека. Изказването на французина дойде преди двата отбора да се срещнат в приятелска среща на „Олимпико” в неделната вечер.

„Рома е чудесен отбор и се подсили сериозно през това лято. Ще се конкурират с големите – сигурно е. Италианските тимове обичайно са организирани в защита, а това е причината според мен Рома да има силен сезон. Винаги се вълнувам, когато идвам в Италия. Израснах като мъж в Торино с Ювентус и хората винаги се отнасят добре с мен. Игровият стил в Италия е различен, има много тактика и мислят повече за атаката от Испания. Всяка страна си има собствената култура, а аз харесвам и двете държави”, коментира Зидан пред медиите на Ботуша.

Зидан се завърна в Реал Мадрид по-рано през годината, но феновете на „кралския клуб” са разочаровани от формата на отбора през лятото. „Подготовката ни беше трудна, а хората искат да виждат как Реал побеждава. Даваме всичко от себе си, но това е играта. Сигурен съм, че ще останем спокойни, а феновете също трябва да са такива”, завърши Зизу.