Челси направи голяма крачка към класиране за четвъртфиналите на Лига Европа, след като се наложи с 3:0 при домакинството на Динамо Киев на „Стамфорд Бридж“ в първия осминафинален двубой. Головете за успеха на лондончани реализираха Педро Родригес и Уилиан.

Мениджърът на Челси Маурицио Сари даде почивка на Еден Азар, Антонио Рюдигер и Гонсало Игуаин, които изобщо не се появиха в игра. Н‘Голо Канте започна мача от резервната скамейка и се появи в игра през втората част.

Челси поведе в резултата в 17-та минута. „Сините“ направиха страхотна комбинация, като в нейния край бяха Оливие Жиру и Педро Родригес. Испанският футболист бе изведен сам срещу Денис Бойко и не пропусна да вкара.

Челси пропусна невероятна възможност да удвои своята преднина още в 20-та минута. След остро центриране в наказателното поле на Динамо Киев, топката попадна в Педро Родригес, който бе сам срещу Бойко и стреля, но украинският вратар спаси.

Челси организира нова отлична атака в 25-та минута. Комбинацията бе между Матео Ковачич и Рос Баркли. Английският полузащитник бе изведен сам срещу Бойко, но вратарят на Динамо Киев отново спаси.

Давид Луис пусна перфектен извеждащ пас към Педро Родригес в 34-та минута, след което бившият футболист на Барселона стреля, но Денис Бойко отново спаси. Минута по-късно Уилиан комбинира с Маркос Алонсо, който стреля, но се получи рикошет и топката прелетя встрани от левия стълб на вратата на Бойко.

Челси направи нов сериозен пропуск в 45-та минута. Рос Баркли подаде към Педро Родригес, който в наказателното поле на Динамо Киев финтира Бурда и стреля, но Бойко спаси.

Челси удвои своя аванс в срещата в 65-та минута. Уилиан директно от фаул вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Денис Бойко.

Челси можеше да реализира трети гол в 82-та минута. Педро взаимодейства с Рубен Лофтъс-Чийк в наказателното поле на Динамо Киев, а той стреля, но неточно в аут.

Челси вкара трето попадение в 90-та минута. Педро Родригес пусна страхотен извеждащ пас към Лофтъс-Чийк в наказателното поле на Динамо Киев. След това той подаде към Калъм Хъдсън-Одой, който не пропусна да вкара топката във вратата на Денис Бойко.

По този начин Челси взе повече от убедителна преднина преди реванша в Киев.