Отборите на Еспаньол и Ференцварош изиграха феноменален дебютен мач от груповата фаза в Испания, но не успяха да се победят, завършвайки 1:1 в Барселона. Резултатът бе открит в 10-ата минута, и то за унгарците, след като Хави Лопес си вкара автогол, но Матиас Варгас изравни резултата в 60-ата минута, за да може двата други отбора в групата на Лудогорец да потеглят с точка.

В другия мач родният шампион унищожи руския ЦСКА Москва с 5:1.

Резултатът на „Корнея ел Прат” бе открит още в десетата минута, след като Хави Лопес от Еспаньол си вкара доста красив автогол. Топката бе центрирана остро отляво, а защитникът на испанците постави крака си на пътя ѝ, но в крайна сметка я прати право в своята врата – 1:0 за Ференцварош.

Игор Каратин пък бе намерен в 32-ата минута след центриране от корнер, но неговият удар с глава мина над напречната греда.

Втората част пък започна с чудесна солова акция от Матиас Варгас, който премина през няколко футболисти и стреля от границата на наказателното поле, но неточно.  В 53-ата минута Исаел да Силва пък стреля силно от дълга дистанция, но топката се отби в напречната греда на Еспаньол.

След точно час игра пък домакините наказаха кошмарна грешка при подреждането на Ференцварош в защита, а Варгас бе оставен непокрит в наказателното поле. Той стреля с глава, а вратарят на унгарците не успя да отрази добре топката. Тя се притъркули към страничната греда, но Варгас притича и я довкара, изравнявайки резултата.

В 70-ата минута пък Лей У от Еспаньол показа страхотна техника и навлезе в наказателното поле на унгарците, но ударът му премина встрани. В 78-ата минута пък Естебан Гранеро също стреля добре, но и неговият удар срещна напречната греда. В следващия рунд Еспаньол ще гостува в Москва на ЦСКА, докато Ференцварош ще приеме българския Лудогорец.