Старши треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо подчерта, че неговият отбор е фокусиран върху мача от четвъртфиналите на Лига Европа срещу Уест Хям в четвъртък, тъй като клубът е на прага да спечели първата си титла в Бундеслигата.

Леверкузен, който е непобеден във всичките си 41 мача през сезона и рекордните 28 в Бундеслигата през 2023-24 г., ще стане шампион, ако победи Вердер Бремен в неделя.

Но те дори биха могли да вземат титлата предишния ден, ако Байерн Мюнхен и Щутгарт загубят мачовете си съответно срещу Кьолн и Айнтрахт Франкфурт.

„Честно казано, не сме говорили за петък, събота или неделя. Всичко е за утре и Уест Хям в Лига Европа. След това имаме много време за Бундеслигата", каза Алонсо на пресконференция в сряда пред първата среща.

„Ние сме на четвъртфиналите. Това е страхотен шанс да продължим напред в този турнир. Това е голяма цел за нас", каза още той.

Миналия сезон Байер стигна до полуфиналите на Лига Европа, но загуби от Рома.

„Все още имаме спомен от полуфинала в Рим. Искаме да постигнем това отново. Това е първата стъпка и ние сме готови", добави Алонсо.

Нападателят Виктор Бонифейс, който се завърна дългоочаквано от контузия в събота срещу Унион Берлин (1:0), ще бъде на разположение и може да започне домакинския мач срещу Уест Хям.