Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде пресконференция преди първия мач от четвъртфиналите на Лига Европа срещу Аталанта. Двубоят е на "Анфийлд" утре в 22:00 часа.

Германският специалист започна с коментар относно състоянието на ключови футболисти като Трент, Алисон, Стефан Байчетич и Диого Жота, които вчера тренираха с отбора.

"Ще видим кога ще могат да играят. Не прибързваме с момчетата. Трент и Диого тренираха заедно през последните две или три седмици и вече могат да тренират наравно с тима. Изглеждаха много добре вчера. При Стефан нещата са малко по-различни, защото той бе аут за по-дълъг период. Логично е първо да му дадем шанс в състава до 21 години. Алисон също е близо до завръщане. Те са обратно в тренировките и ще видим точно как ще ги използваме"

"За мен не е лично. Тогава загубихме от победител в поредни години (Севиля), но това беше и началото на много хубави неща. В момента, когато видяхме, че имаме шанс да влезем в Лига Европа, искахме да го направим. Бъдейки клуб като Ливърпул, то ние искаме да спечелим турнира", сподели Клоп.

"Трябва да бъдем на най-високото си ниво, за да продължим напред. Все още не мислим за финала или нещо такова. Очакваме много добре организиран отбор, те са много постоянни и опитни", каза германецът относно отбора на Аталанта в четвъртък вечер. Той коментира и протеста на феновете на мърсисайдци относно цените на билетите: "Определено разбирам тревогите и дискусиите. Не знаех, че ще се случва нещо подобно. Ние искаме стадионът да е достъпен за всички. Ние сме самоиздържащ се клуб. Всеки паунд, който спечелим, се връща в клуба. Но разбирам на 100% и желанията на феновете. Сигурен съм, че ще се намери решение. Може да започне с протест и след това да последва среща. Но това, в което трябва да сме сигурни е, че нищо не застава между нас и привържениците. Флаговете може да не са там, но ако хората са, всичко е наред"

"Свикнали сме с това. Този ритъм е нормален за нас. Тренировките ни не са дълги, нямаме време. Затова се нуждаем от всички момчета. Трябва да имаме качество на терена, защото на практика трябва да спечелим всички мачове", сподели Клоп относно натоварената програма на тима.

След това наставникът на Ливърпул говори и отделно за нидерландските футболисти в състава: "Трима страхотни играчи. Върджил има отличен сезон. Надяваме се да продължи така. Коди е супер важен, влиза в игра и се представя на ниво. Райън - голям талант. Мисля, че е точен за клуба"

Юрген Клоп не успя да избегне и въпрос за бъдещето си, като този път бе запитан дали би тренирал италиански тим: "Единственото италианско нещо, което знам, е храната. Към момента не планирам кариерата си като мениджър. Питайте ме след година, но засега нямам планове".

"Това е връзката между отбора и публиката. Атмосферата се основава на представянето. Феновете са много щастливи да помогнат, но ние трябва да помогнем малко и това е, което обикновено правим. Ние не приемаме подкрепата за даденост. Очаквам с нетърпение утрешната вечер и вие също трябва, тъй като това е добро място за гледане на футболен мач", завърши германският специалист за "Анфийлд".