Байер Леверкузен и Уест Хем Юнайтед играят при резултат 2:0 двубоя си от Лига Европа. Влезлият като резерва Хофман се добра до топката в наказателното поле след разбъркване и стреля от въздуха, за да открие резултата. Друга резерва Бонифейс пък удвои в края наредовното време и Леверкузен поведе с 2:0. 

Guilliver/GettyImages
22 снимки

При първото статично положение в мача Вирц центрира от крилото, но Цоуфал изби с глава. Леверкузен има предимство във владеенето на топката, докато Уест Хем се защитава близо до наказателното си поле. Първи шанс и за Уест Хем. Пакета започна атаката, топката бе дадена на крилото във владение на Антонио, той успя да премине Та, подаде на Кудус, но изстрелът на крилото бе твърде лек за Матей Коварж.

В 20-а минута Алекс Грималдо стреля по диагонала, но Фабиански изби в ъглов удар. Вече три добри спасявания на вратаря на лондончани. 

През първото полувреме Леверкузен имаше пълен контрол върху владеенето на топката, но Кудус имаше най-добрата възможност да гол, но стреля пляхо. Фабиански беше безупречен на вратата на гостите, като спаси няколко положения. Единственият проблем за Уест Хем е, че Пакета получи жълт картон, което означава, че ще пропусне втория мач. 

На почивката нямаше промени в съставите на двата отбора. Няма и голяма разлика в представянето на двата състава след почивката.

До средата на второто полувреме нямаше нито един удар към която и да е врата.

В 70-а минута Байер Леверкузен увеличи натиска към вратата на лондончани. Алекс Грималдо центрира от лявата зона, Шик засече от движение, но Лукаш Фабиански реагира чудесно и изби в ъглов удар. 

Гол! 1:0! В 83-а минута Леверкузен поведе. При изпълнение на еда третия си ъглов удар в мача, домакините се възползваха от създадения хаос в наказателното поле на противника. В крайна сметка Хофман стреля от въздуха, за да открие резултата - 1:0 за Байер. Зума блокира отлично удар на Бонифейс от близко разстояние след корнер. Отбитата топка обаче попада в Хофман и той се справи чудесно с удар от въздуха. Фабиански не успя да реагира. 

Гол! 2:0! 

Малко преди края на редовното време уникалноразбъркване в наказателното поле на Уест Хем ядва не доведе до втори гол. Четири поредни изстрела към вратата на Фабиански бяха блокирани и до гол не се стигна.  

Байер Леверкузен - Уест Хем 1:0

1:0 Хофман 83

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Шаби Алонсо направи седем промени в състава на Байер Леверкузен, който спечели с 1:0 срещу Унион Берлин в събота.

Байер Леверкузен - Матей Коварж – Йосип Станишич, Джонатан Та, Тапсоба – Джереми Фримпонг, Есекиел Паласиос, Гранит Джака, Алекс Грималдо - Флориан Вирц, Амин Адли, Патрик Шик

Треньор: Шаби Алонсо

Аарон Кресуел и Михаил Антонио започват за Уест Хем. Дейвид Мойс прави две промени в сравнение със съботната победа с 2:1 над Уулвс. Антонио започва в предни позиции на мястото на Джарод Боуен, който не е в състава, след като получи травма в събота. Калвин Филипс и Алфонс Ареола не пътуваха с отбора.

Уест Хем Юнайтед – Лукаш Фабиански – Константинос Мавропанос, Курт Зума, Аарън Кресуел – Владимир Цоуфал, Томас Соучек, Джеймс Уорд-Прауз, Емерсон Палмиери – Мохамед Кудус, Лукаш Пакета, Михаил Антонио

Треньор: Дейвид Мойс