Звездата на Ливърпул Върджил ван Дайк е убеден, че отборът на Челси ще се справи, въпреки напускането на Еден Азар в посока Реал Мадрид. Белгиецът беше закупен за 88 милиона паунда, но сумата може да нарасне и до 130 с изпълнението на различни бонуси. 28-годишният Азар отбеляза 15 гола и направи 16 асистенции през изминалия сезон, печелейки и Лига Европа, където вкара на два пъти срещу Арсенал.

„Азар е фантастичен и беше много важен за тях, но мисля, че те имат достатъчно добри играчи“, коментира Ван Дайк преди мача със сините за Суперкупата на Европа тази вечер.

„Челси играе малко по-различно то миналата година. Ние ги анализирахме и сме подготвени за тях. Нищо, което се случи през изминалия сезон ще окаже влияние върху срещата. Това ще е напълно различен мач“.

Мениджърът на Челси Франк Лампард също коментира ситуацията с Азар:

„За мен, Азар е един от най-добрите играчи в световния футбол и през миналия сезон беше най-полезният играч в тима, по отношение на голове, асистенции. Той беше лидер на отбора. Не можеш да го заместиш с един играч, защото нивото му на игра в момента е изключително високо. Добрата новина за нас е, че трябва да останем спокойни и търпеливи с тази група от играчи, някои по-млади, други по-опитни“, заяви той.

„Трябва да намерим начин да продължим напред. Еден Азар, Джон Тери, Дидие Дрогба, всички тези играчи напуснаха тима и сега е време да застъпят следващите играчи и следващият мениджър. Това е предизвикателството сега, да пожелаем успех на Еден Азар и да продължим напред“.

Юрген Клоп сподели, че очаква с нетърпение първата среща с Лампард покрай тъч линията и добави:

„Ако хората мислят, че Челси не са голямо предизвикателство, аз не мога да им помогна. Те са наистина силни, млади и свежи. Всичко е вълнуващо в момента, защото Франк е нов там, той е клубна легенда и може да направи и голямо име като мениджър, за което съм убеден на 100 процента. Видя се още, когато пое Дарби и сега в Челси ще бъде доста интересно“, завърши германецът.