Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович поздрави с пост във Facebook капитана на „ватрените” Лука Модрич, който получи наградата на FIFA The Best.

Държавният глава на хърватите бе неспирно до националния тим по време на приказката му на Мондиал 2018, където Модрич и компания достигна до последния мач, който бе загубен от Франция с 2:4.

„Браво, Лука - заслужено. Поздравявам те, че те избраха за най-добрия футболист в света”, написа президентът във Facebook.

Грабар-Китарович стопли сърцата на феновете по време на Световното първенство в Русия, след като подкрепяше горещо своите сънародници, носейки националната фланелка в официалните ложи по стадионите. Особено популярна стана една снимка, в която Грабар-Китарович прегърна Модрич по време на награждаването на „ватрените” със сребърните медали на финала, като двамата бяха със сълзи на очите.

И въпреки успехите на Модрич на терена, то има един аспект, в който президентът на Хърватия има преимущество пред футболиста на Реал Мадрид. Колинда Грабар-Китарович се сдоби с чутовна популярност по време на планетарния шампион и инкасира 25% повече последователи в социалните мрежи, за разлика от Модрич. 250 хиляди човека пък говориха за нея след финала на Мондиала.