Германецът Торни Кроос е един от фундаменталните играчи на Реал Мадрид в последните години.

Неговата основна роля в сърцето на халфовата линия не се променя дори и при новия наставник на "белите" Жулен Лопетеги. Германецът сподели своите впечатления от новия Реал Мадрид след ерата на Зинедин Зидан.

Тони Кроос коментира и критиките на легендата на германския футбол Михаел Балак след отпадането на Германия в груповата фаза на Мондиала в Русия.

"Не съм Каземиро. Предпочитам да имам по-офанзивни функции, както е в германския национален отбор. Да, вече не сме вкарвали почти седем часа. Но в миналото сме показвали, че Мадрид може да променя нещата. Винаги има подобни моменти в един сезон. Не съм обезпокоен. Това е едно предизвикателство, но ние трябва да променим ситуацията", сподели Кроос преди мачовете на своята родина срещу Холандия и Франция от турнира Лига на нациите.

"Винаги има различни мнения. Някои ти казват, че трябва да се пенсионираш след един голям успех, а други, че след един голям провал е време за промяна. Новата мотивация може да дойде от същия треньор, ако има автокритика. Льов го прави. Сигурен съм, че ще ни върне на пътя на успехите", сподели Кроос. Германия гостува на Холандия в събота (13.10) и на Франция във вторник (16.10). Бундестимът е само с една точка в Лига А на Група 1 в Лигата на нациите след равенството 0:0 Франция.