От световния шампион по футбол – Франция, са категорично кой трябва да е наследникът на Дидие Дешан, ако селекционерът реши да се оттегли. Начело на „петлите” трябва да застане Зинедин Зидан. Това разкри президентът на Френския футболен съюз – Ноел Льо Грае. Наставникът на Реал Мадрид бе спряган за поста на „Парк де Пренс” през изминалите години, но през последния сезон той се завърна на „Сантиаго Бернабеу”, месеци, след като напусна поста на „лос меренгес”.

„Денят, в който Дидие реши да напусне или неговият контракт не бъде подновен, ако Зидан е свободен, то той трябва да поеме тази роля”, каза Льо Грае пред Canal+. Тази възможност може да бъде оползотворена след 2022-а година, когато позицията на Дешан във Франция става неясна, тъй като и контрактът му изтича.

„Предстои Мондиала в Катар. Дидие ще бъде там, а после – не зная”, добави шефът на френския футбол. Дешан и Зизу спечелиха заедно Световното първенство през 1998-а година като футболисти, а бившият треньор на Ювентус изведе страната си до Световната купа в Русия през 2018-а година.

Зидан, от своя страна, спечели на три път трофеите в Шампионската лига при първия си престой в Реал Мадрид, след което се оттегли, но няколко месеца по-късно се завърна на „Бернабеу”, след като в Реал изпитваха големи трудности в играта си.