Швейцарският съдия Сандро Шерер ще бъде главен съдия на мача за Суперкупата на Европа между Реал Мадрид и Аталанта, съобщиха от Европейската футболна асоциация (УЕФА). Двубоят ще се проведе на 14 август на Националния стадион на Полша във Варшава и ще започне в 22:00 часа българско време.

Шерер, който е на 36 години, е международен съдия от 2015 година и до момента е ръководил 86 срещи на ниво УЕФА. Като част от категория "Елит", той редовно получава високопрофилни двубои както в националните отбори, така и в Шампионската лига.

По време на UEFA EURO 2024, Шерер беше част от групата от 19 арбитъра и ръководи два мача в груповата фаза. Освен това, през миналата година, той беше съдия на двубои в Лига Европа и Шампионска лига.

Екипът от съдии за Суперкупата на Европа ще бъде от седем души, шестима от които са били на UEFA EURO 2024. Асистентите на Шерер ще бъдат Стефан де Алмейда и Йонас Ерни, които ще следят за засадите от страничната линия. Четвъртият съдия ще бъде Микола Балакин от Украйна.

Отговорността за системата за видеоповторения (ВАР) ще бъде поверена на Бащиян Данкерто от Германия, с помощници Федайъ Шан от Швейцария и Кристиан Дингерт от Германия.