Един то героите на Ливърпул през този сезон - Фабиньо, има солидна биография зад гърба си. В момента той е на гребена на вълната в един от най-силните тимове на "мърсисайдци" в историята - след като пристигна в Англия от Монако през миналото лято.

Фабиньо обаче започва футболния си път в Европа от португалския Рио Аве (купен от бразилския Флуминензе), където прекарва три сезона (2012-2015 г.). Любопитното обаче е, че той е играл във втория отбор на Реал - Кастия (2012-2013 г.), където e даден под наем, като има и един записан мач за първия тим.

Става дума за двубоj от сезон 2012/2013 г., когато влиза в 75-ата минута на двубоя с Малага като смяна на Фабио Коентрао. 

Бразилецът попада в групата заради войната, която Моуриньо по това време води с вратаря Икер Касияс. Португалецът Пепе е на страната на Касияс и това води до неговото изваждане от групата за няколко двубоя. Мястото на Пепe е заето от Фабиньо.

Престоят на играча в Реал не трае дълго, но той все пак има записани минути. След нов наем - в Монако, бразилецът парафира официален контракт с "монегаските" през 2015-а г. Именно там се утвърждава като един от най-силните поливалентни играчи в европейския футбол. Може да действа както на бековете, в средата на терена - като box-to-box халф, така и като централен бранител.

В полуфинала срещу Барселона Фабиньо изнесе поредения си силен мач около централния кръг на терена.