Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо заяви, че никога не си е поставял за цел подобряването на рекорди, макар да стори точно това при ключовата победа с 3:0 над Волфсбург в четвъртфиналния реванш от Шампионската лига.

Хеттрикът на португалеца не само че прати мадридския колос в следващата фаза – с общ резултат 3:2, но също така му донесе и нови две реализаторски постижения. Той се превърна в първия футболист, вкарвал 3 хеттрика в едно издание на турнира, а със своите 16 гола Кристиано стана единственият с 15 или повече попадения в рамките на две отделни кампании в ШЛ.

 "Головете са в моето ДНК. Изключително щастлив съм, защото изиграхме много силен и динамичен мач. Контролирахме играта, стигнахме до два ранни гола и спечелихме, въпреки че и Волфсбург играха добре. Те държаха отлично топката, но ние създадохме повече положения и спечелихме заслужено", коментира Роналдо. 

"Не преследвам сляпо рекордите, но ще бъде приятно да подобря собственото си постижение от 17 гола за един сезон в Шампионската лига. Ще бъде чудесно постижение и за мен, и за отбора, така че ще се постарая да го направя."

Реал Мадрид е обръщал мачове безброй пъти на "Бернабеу" и феновете очакваха да направим именно това. Ние успяхме и се радваме, че сме на полуфинал. Привържениците са уникални и им благодаря за тази перфектна, магическа вечер", добави Роналдо./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS