Манчестър Юн постигна инфарктна победа с пълен обрат над Ювентус в последните няколко минути в Торино - 2:1 за английския гранд.

Дълго време "червените дяволи" не показваха нищо на терена, губеха с перфектен гол на Роналдо, но в последните 5 минути гол от фаул на Мата и автогол на Сандро дадоха трите точки на гостите.

Така  Ювентус, който бе на път да се класира директно от група Н остана първи, но с 9 точки, а втори излезе Юнайтед със 7, пред Валенсия с 5 и Йънг Бойс с една точка.

Ювентус бе по-активният отбор преди почивката и по-добрите положения бяха на страната на италианския тим. Но не бяха много на брой, защото двата отбора не искаха да рискуват особено.

В 34-ата минута Хуан Куадрадо отправи изстрел към долния ъгъл, но Де Хеа внимаваше и отрази удара му.

В следващата минута Кристиано Роналдо напредна отдясно и намери с паса си Сами Кедира около точката на дузпата. Това бе най-добрият шанс през първата част, а Кедира го пропусна, като уцели десния стълб на вратата на гостите.

В 49-ата минута Антони Марсиал стреля към вратата на Юве, а топката мина съвсем близо до гредата.

Веднага след това обаче Пауло Дибала уцели за втори път вратата на „червените дяволи“, този път напречната.

И така се стигна до великолепния гол за Кристиано Роналдо. Нямаше как португалецът да пропусне да накаже своя бивш отбор и го стори в 64-ата минута. Бонучи му хвърли отличен пас, Роналдо надбяга опонента си и пое от въздуха топката, за да я вкара ефектно във вратата на англичаните. Това бе първият гол за португалския ас с екипа на Ювентус в Шампионската лига.

Три минути по-късно Миралем Пянич бе на косъм от отбелязането на втори гол за Ювентус, но Де Хеа успя да спаси опасната ситуация.

Нов пропуск направи Пянич в 73-ата минута – топката мина на сантиметри от гредата на вратата, пазена от Де Хеа.

60 секунди по-късно и Хуан Куадрадо направи голям пропуск – от точката на дузпата стреля над вратата от игрова ситуация.

В 77-ата минута Пянич за пореден път се размина с гола във вратата на Юнайтед – ударът му мина на сантиметри от гредата.

В 84-ата след пробив на Марсиал решителна намеса на вратата на Ювентус имахе Шчесни.

В 86-ата минута се стигна до опасен фаул за Юнайтед и след триково изпълнение Хуан Мата порази вратата на Ювентус за 1:1.

В 90-ата минута след нов пряк свободен се стигна до автогол на Алекс Сандро, който донесе щастливата победа за „червените дяволи“. Топката се докосна първо до главата на Бонучи, а сетне и до тази на Сандро, за да влети в мрежата на Ювентус - 1:2.

Рашфорд бе на път да вкара и трети, в края за Юнайтед, не успя, но англичаните спечелиха мача. Юнайтед доминира само в последните пет минути, но това му бе достатъчно, за да се измъкне от загубата и да направи невероятен обрат.

След края на мача Жозе Моуриньо не се сдържа и показа "рогата" си. Португалският треньор на Юнайтед започна да дразни публиката с ръка до ухото си, като за малко не предизвика играчите на Ювентус да му се нахвърлят отгоре.