Една-единствена интрига беше останала в група Н на Шампионската лига преди последния кръг и тя не беше особено впечатляваща. И все пак - трябваше да се разбере кой измежду Борусия Дортмунд и АПОЕЛ Никозия ще участва в Лига Европа, след като Реал Мадрид и Тотнъм си бяха изковали първите две позиции далеч преди това. 

В крайна сметка германският представител взе утешителната награда да участва във втория по сила евротурнир, макар да падна на "Сантяго Бернабеу" с 2:3 в зрелищен мач. За да се случи това помогна и победата на "шпорите" с 3:0 над кипърския отбор на Живко Миланов, който не участва и в тази битка заради травмата си. 

Звездната, но без особено голям залог битка беше в Мадрид. В нея наставникът на домакините Зинедин Зидан беше пуснал някои от резервите, за да опази силите на основни фигури за дербито със Севиля през уикенда. 

На терена обаче беше Кристиано Роналдо, който записа поредния рекорд на името си. Португалецът стана първият футболист, който се е разписвал и в шестте битки в груповата фаза на Турнира на богатите. Той се разписа за 2:0 в 12-та минута. 

Преди това обаче младокът Борха Майорал беше открил резултата при на практика първата опасност пред една от двете врати. Тогава Роналдо проби по левия фланг и пусна опасно в наказателното поле, където Иско с пета отклони към Майорал малко пред вратаря и той копна топката над него за 1:0. 

След четири минути дойде време и за пренаписването на историята. Тогава Роналдо получи една топка отляво на наказателното поле и с перфектен фалцов удар в далечния ъгъл а вратаря го препарира за 2:0. 

Последваха още силни минути за "белите", но и много пропуски пред германската врата. В 17-та минута Каземиро можеше да направи резултата класически, но ударът му от наказателното поле беше отразен от Роман Бюрки. 

Едва след това вестфалците се опомниха и погледнаха по-смело напред. В 25-та минута Кристиан Пулишич центрира опасно успоредно на голлинията, но никой от съотборниците му не успя да засече топката в мрежата. 

Постепенно "жълто-черните" вдигнаха мощно оборотите, но така и не съумяваха да намалят изоставането си. В 35-та минута Пиер-Емерик Обамеянг направи още един пропуск и статуквото се запази. 

Но това усилие в предни позиции даде резултат в полза на гостите. Те намалиха в 43-та минута, когато Марсел Шмелцер направи страхотен пробив отдясно и сложи топката на главата на Обамеянг, който с летящ плонж я прати в мрежата за 1:2. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея Борусия нанесе втори съкрушителен удар. Малко след подновяването на играта Обамеянг направи пропуск, но в 49-та минута изравни. Тогава топката стигна до него след една контра, той стреля, но Кейлор Навас изби. При добавката габонецът копна топката над костариканския страж и направи 2:2. 

Нападателната игра на освободените психически тимове продължи и в 52-та минута можеше да падне нов гол, този път за Реал. Тогава Иско намери Роналдо на голова позиция в наказателното поле, но ударът на португалеца мина на сантиметри встрани от вратата. 

До края на мача домакините се хвърлиха бясно напред в търсене на успеха. Но последваха редица пропуски от чисти ситуации. Кристиано Роналдо не спираше да търси гола, но направи два големи пропуска. 

Дани Себайос също не успя да се разпише, а в 79-та минута беше отменен и гол на португалската звезда. Тогава след един корнер Каземиро свали с глава една топка за него и той опъна мрежата. Но попадението не беше зачетено заради засада, което беше доста спорно. 

Но все пак две минути по-късно Реал стигна до така търсения трети гол. Тогава Тео Ернандес намери по страхотен начин Лукас Васкес в наказателното поле и резервата с техничен удар, минал агонизиращо близо до Роман Бюрки, в крайна сметка се оплете в мрежата за 3:2. 

Това беше и крайният резултат, след който позицията и на двата отбора в класирането така и не се промени. Реал завърши втори в групата си с 13 точки и чака жребия за 1/8-финалите, докато Борусия Дортмунд остана на третата позиция със скромните две точки, но напълно достатъчни да се включи в Лига Европа напролет. 

В другия мач от групата АПОЕЛ не успя да направи изненадата срещу лидера Тотнъм и да се пребори за третата позиция. Така отборът на Живко Миланов отпадна от евротурнирите този сезон с актив от две точки. 

Битката на "Уембли" завърши с комфортен успех на домакините с 3:0. Те решиха всичко в тази битка още преди почивката, като тогава паднаха и попаденията на Фернандо Йоренте и Хьон Мин Сон. 

Въпреки че всичко беше решено в полза на "шпорите"в  тази група преди този мач и те бяха извоювали първата позиция в нея, те не подцениха сблъсъка, напротив. От първата минута резервите на Маурисио Почетино се хвърлиха напред. 

Още в 3-та минута Серж Орие направи самостоятелен пробив и прати топката на сантиметри от лявата греда. Малко след това Жорж-Кевин Н'Куду можеше да се разпише от вратарското поле, но ударът му беше избит от защитник. 

В крайна сметка упорството на Тотнъм в предни редици се отплати с гол в 20-та минута. Тогава Серж Орие направи страхотен пробив по фланга и центрира в наказателното поле за Фернандо Йоренте. Испанецът овладя майсторски и прати топката в мрежата за 1:0. 

Лондончани продължиха да са по-настоятелни в предни позиции, но направиха няколко пропуска. Все пак те нанизаха и второ попадение, с което да сложат край на интригата в 37-та минута. 

Тогава Орие подаде към Хьон Мин Сон пред наказателното поле, кореецът направи двойно подаване с Фернандо Йоренте, което му позволи да нахлуе на скорост в пеналтерията и да отправи неспасяем фалцов удар за 2:0. 

Малко преди почивката азиатецът можеше да направи резултата и класически, но опасният му удар мина на сантиметри встрани от вратата и в крайна сметка почивката дойде с два чисти гола аванс за "шпорите". 

След подновяването на играта те намалиха драстично оборотите, но въпреки това имаха няколко интересни ситуации, които обаче не се превърнаха в гол. Най-чистата от тях беше за Орие в 59-та минута, но пак ударът му беше отразен по великолепен начин от вратаря. 

Лондончани се забавляваха на терена, забавляваха и публиката и за да е пълен кефът на всички на "Уембли", падна и трети гол. Това се случи в 80-та минута, когато Деле Али пусна към Жорж-Кевин Н'Куду около тъча отляво, той навърза защитата на съперника с пробива си и после с техничен фалцов удар покрай вратаря направи крайното 3:0 факт. 

В крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха, а и особен наплив за отбелязването им нямаше. Така Тотнъм завършва в стил участието си в груповата фаза с 16 точки в актива си, докато АПОЕЛ остава на дъното с 2 и отпада от Европа.