Отборът на Реал Мадрид разби Виктория Пилзен с 5:0 в 4-ия кръг от Група G на Шампионската лига. Само в рамките на около 20 минути през първото полувреме Белият балет реализира цели четири попадения, с което съкруши напълно домакините.

Новият наставник на испанския гранд Сантиаго Солари записа изключително успешен европейски дебют.

С двете си попадения в Чехия Карим Бензема инкасира своите голове номер 200 и 201 във всички турнири с бялата фланелка.

Въпреки че имаха в състава си бившия футболист на Левски Роман Прохазка, Виктория Пилзен не успя да реши трудната задача за успех в Шампионската лига.

Вместо Лука Модрич, новият треньор на Реал Мадрид пусна Дани Себайос, докато Лукас Васкес замени Марко Асенсио в титулярния състав. Иско пък се появи в края на мача като резерва.

Реал Мадрид беше истинският господар на терена, а домакините се прекършиха рано-рано. Виктория Пилзен започна добре срещата, като дори опитаха да създадат неприятности за Реал Мадрид. В 9-ата минута Белият балет едва не видя мрежата си пробита, след като при остро центриране Начо едва не си вкара автогол.

Малко след това Серхио Рамос остави защитника на Виктория Пилзен Милан Хавел с кървав нос след сблъсък.

Рециталът на Реал Мадрид стартира в 20-ата минута. Карим Бензема напредна отляво по атаката, навлезе в наказателното поле, майсторски финтира трима защитници на домакините, за да отбележи за 1:0. Красивото попадение на френския играч бе под номер 200 с екипа на Реал Мадрид във всички състезания. Бензема е седмият играч в историята на клуба, който достига тази кота.

Само 120 секунди по-късно Каземиро удвои. След центриране от корнер, Каземиро надскочи бранителите и засече с глава за 2:0.

Гарет Бейл отправи много мощен удар от границата на наказателното поле в 27-ата минута, но стражът на Виктория изби.

В 37-ата минута, след бързоз изпълнение на корнер и няколко подавания, топката стигна до Карим Бензема, който отблизо реализира за 3:0. Само три минути по-късно Гарет Бейл засече брилянтно за 4:0.

За ефективността на уелсеца говори и фактът, че той беше замесен в 10 гола от последните 8 мача от груповата фаза в Шампионската лига за Реал Мадрид (5 гола, 5 асистенции).

Наказателната акция на испанския гранд продължи и след почивката. В 67-ата минута резултатът беше покачен на 5:0. 18-годишният Винисиус Жуниор напредна, подаде на Тони Кроос, който прехвърли вратаря на Виктория Пилзен, за да оплете топката в далечния ъгъл на вратата.

До края на мача гостите можеха да увеличат значително преднината си, а в каря дори уцелига гредата чрез Гарет Бейл.

В другия мач от потока, по-рано тази вечер Рома победи като гост ЦСКА Москва с 2:1.


Класиране в Група G:

1. Реал Мадрид - 9 точки

2. Рома – 9

3. ЦСКА Москва – 4

4. Виктория Пилзен – 1

В следващия, 5 кръг, на 27 ноември:

Рома – Реал Мадрид

ЦСКА Москва – Виктория Пилзен