Отборът на Манчестър Сити спечели с 2:1 в гостуването си на Реал Мадрид в първи 1/8-финал от Шампионската лига. „Гражданите“ осъществиха пълен обрат над 13-кратния европейски клубен шампион и по този начин направиха голяма крачка към класиране на 1/4-финалите, въпреки че УЕФА извади от турнира шампиона на Англия за следващите 2 сезона заради нарушаване на финансовия феърплей. Иско даде преднина на Реал в 60-ата минута, но Жезус изравни в 78-ата преди Кевин де Бройне да направи обрата на манчестърци пълен в 83-ата.


Сити започна по-активно и агресивно и стигна до центриране още в първите секунди, дело на Менди отляво, но защитата на Реал изчисти.

В 13-ата минута Винисиус центрира топката отляво, но отбраната на "гражданите" се справи без проблем.

3 минути по-късно Рамос открадна топката в центъра, тя попадна у Винисиус. Той намери в лявата зона на наказателното поле Иско, който опита подаване към централната част, но топката бе изчистена напред, където Варан я засече от воле, но в аут.

В 21-ата минута Де Бройне намери отлично Жезус леко вляво. Бразилецът напредна, влезе в пеналтерията и стреля, но Куртоа спаси - корнер. След него обаче не се случи нищо опасно за "бялата" защита.

В 28-ата минута Менди подаде от лявото крило към Марес, който с едно докосване от границите на наказателното изведе сам Де Бройне, но белгиецът изпрати коженото кълбо високо над вратата.

В 30-ата минута Бензема засече центриране от лявото крило, но Едерсон парира с вещина.

Минутка след това Каземиро получи топката пред наказателното поле и шутира силно, но над горната греда.

33-ата минута бе последната за Аймерик Лапорт, който получи контузия и бе заменен принудително от Фернандиньо.

В самия край на полувремето Куртоа боксира с една ръка центрирана топка от корнер, Жезус стреля и Валверде изчисти от самата голлиния.

В 50-ата минута Де Бройне подхвана контраатака, спринтира около 20 метра и подаде вдясно на Марес, чийто удар с левия крак мина встрани от дясната греда на Куртоа.

2 минути след това Менди блокира центриране от десния фланг - ъглов удар. Де Бройне центрира, но до удар към вратата не се стигна.

В 55-ата минута Винисиус бе изведен по отличен начин по лявото крило, напредна и нахлу в наказателното, но си поведе твърде дълго топката и тя излезе в аут.

В следващата атака в мача Марес би в близкия ъгъл на Куртоа, но белгиецът парира. На следващата минута отново той получи шанс да изведе манчестърци напред. Алжирецът се измъкна зад гърба на отбраната и стреля, но отново Куртоа бе на място.

Реал отговори с центриране отляво на Менди и слаб удар на Иско с глава в ръцете на Едерсон.

В 60-ата минута Сити бяха хванати при изнасянето на топката. Родри изгуби топката в центъра, той подаде на Винисиус в наказателното поле, а бразилецът показа отличен поглед над играта, намирайки непокрития Иско, който с плътен удар по земя не остави шанс на Едерсон - 1:0.

71-а минута, корнер за Реал Мадрид. Едерсон излиза напред и въпреки първоначалните клебания, в крайна сметка хвана топката.

В 78-ата минута минута Габриел Жезус надскочи Рамос и изравни с глава след центриране отляво на Де Бройне.

4 минути по-късно Карвахал съсече в наказателното поле Стърлинг с рискован шпагат и Даниеле Орсато посочи бялата точка.

Кевин де Бройне се нагърби с отговорността да бие дузпата и не сгреши, изпращайки в обратния ъгъл Куртоа за 1:2.

В 86-ата минута Серхио Рамос бива изгонен с директен червен картон, след като повали Жезус, който излизаше сам срещу Куртоа.

 


Стартова 11-ка на Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Менди, Модрич (84' Васкес), Каземиро, Валверде, Иско (84' Йович), Бензема, Винисиус (75' Бейл). (4-3-3)

Резерви: Ареола, Милитао, Марсело, Кроос, Бейл, Васкес, Йович.

Старши треньор - Зинедин Зидан

 

Стартова 11-ка на Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Отаменди, Лапорт (33' Фернандиньо), Менди, Гюндоган, Родри, Де Бройне, Марес, Жезус, Б. Силва (73' Стърлинг). (4-3-3)

Резерви: Браво, Кансело, Фоудън, Фернандиньо, Силва, Стърлинг, Агуеро.

Старши треньор - Пеп Гуардиола