Реал Мадрид и Тотнъм не излъчиха победил в мача помежду си от третия кръг на Група Н на Шампионската лига. Срещата на стадион „Сантиаго Бернабеу“ завърши при 1:1 и така двата състава си поделиха по точка.

И двете попадения бяха дело на футболисти на „белия балет“. Първо бранителят на актуалния носител на трофея Рафаел Варан имаше малшанса да отбележи в собствената си врата, притиснат от Хари Кейн, а Кристиано Роналдо възстанови паритета от дузпа в края на първото полувреме.

Срещата водещият голмайстор на Шампионската лига ще запомни не само с поредното си попадение, но и с това, че тя бе записана под номер 143 за него в надпреварата. Това го изкачи на третата позиция в класацията на футболистите с най-много мачове в атрактивния турнир.

Двубоят започна с натиск от страна възпитаниците на Зинедин Зидан. Още в 5-ата минута Роналдо отправи удар с глава, но нацели левия стълб. Карим Бензема опита добавка, но не успя да насочи добре удара си към на практика опразнения ляв ъгъл.

Кристиано Роналдо получи добре в 17-ата минута в наказателното поле, стреля, но топката премина на сантиметри от десния стълб. Две минути след това Тотнъм отвърна подобаващо. Голямата звезда на „шпорите“ Хари Кейн се откъсна и засече центриране от корнер, но право в Кейлор Навас.

Гостите поведоха след 28 минути игра. След пробив отдясно по атаката, топката бе центрирана от Серж Орие, като бе насочена към обичайния голмайстор на англичаните Хари Кейн. В опита си да изчисти централният бранител на Кралския клуб Рафаел Варан засече в собствената си врата за 0:1.

В края на полувремето Реал получи златен шанс да изравни. Тони Кроос навлезе стремглаво в наказателното поле, а Серж Орие понечи да го блокира. Получи се съприкосновение между двамата, а халфът на „балета“ падна терена. Реферът посочи бялата точка, а топката си заложи Кристиано Роналдо. Актуалният носител на „Златната топка“ хладнокръвно насочи към левия ъгъл на вратата, докато Юго Лорис се хвърли в десния – 1:1. Това бе десетият гол, който Роналдо наниза в мрежата на английски отбор в 13-те мача, в които е играл срещу съперници от Острова в най-атрактивната клубна футболна надпревара на Стария континент.

След почивката Юго Лорис трябваше отново да показва класа. В 72-ата минута Карим Бензема опита късмета си, но стражът на „шпорите“ се намеси авторитетно. Две минути след това Кристиан Ериксен стигна до прецизно подаване и остана очи в очи с Кейлор Навас, който обаче демонстрира котешкия си рефлекс и извади топката в корнер.

До края на мача двата състава си размениха по още няколко атаки, но без да успеят да стигнат до нови попадния. 

Същевременно другият мач от същата група завърши по абсолютно идентичен начин. АПОЕЛ, без Живко Миланов в състава си, направи 1:1 срещу Борусия Дортмунд.

Противно на очакванията АПОЕЛ стигна до по-опасните положения през първата част, въпреки че гостите бяха отборът, който повече владееше топката и опитваше повече да стигне до попадение.

В 16-ата минута Игор де Камарго имаше великолепен шанс да наруши равенството, овладя добре центриране в пеналта и намери пространство пред себе си, за да стреля, но неточно. В 40-ата минута Ефстатиос Алонефтис комбинира умело с Лоренцо Ебелисио, но стражът на Дортмунд Роман Бюрки демонстрира добра концентрация, излезе и улови.

След почивката опитите на АПОЕЛ да стигне до попадение бяха увенчани с успех. В 62-ата минута Бюрки подаде неразчетено, домакините овладяха отдясно по атаката и последва изстрел. Вратарят на Борусия отново не се намеси добре, и така топката попадна в Микаел Поте, който успя да се разпише за 1:0.

Радостта на АПОЕЛ обаче не трая дълго и само след пет минути „жълто-черните“ изравниха. При изпълнение на корнер, последва късо разиграване, топката бе центрирана отляво, а Сократис с глава я насочи в долния десен ъгъл за 1:1.

Страхотна възможност за пълен обрат имаха футболистите на Дортмунд в 69-ата минута, но удар на Шинджи Кагава срещна напречната греда.

В продължението и Пиер-Емерик Обамеянг опита късмета си, но без успех. 

След този развой, Реал Мадрид и Тотнъм продължават да имат равен точков актив – 7 – и са съотвено първи и втори с абсолютно еднакви показатели. В класирането на Група Н следват Дортмунд и АПОЕЛ с по една точка.