Реал Мадрид измъкна трите точки в гостуването на Интер с победа 1:0 в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Гола вкара резервата Родриго в 89-ата минута след асистенция на друг играч, появил се от пейката - Едуардо Камавинга. "Нерадзурите" определено могат да съжаляват, че не спечелиха, след като изпуснаха една дузина положения. Домакините се показаха доста ялови в атака, а в доста ситуации бяха отчаяни от великолепния Тибо Куртоа на вратата на Реал.  

Домакините започнаха по-активно и още в 4-ата минута Лаутаро Мартинес опита да изненада Куртоа, но стреля слабо и право в ръцете на вратара на Реал. Пет минути след това Един Джеко беше изведен отлично в наказателното поле и пусна топката покрай стража на гостите, който я отклони с крак, а Милитао изби в корнер. Последвалото центриране отново постави в шах отбраната на "кралския клуб" и Шкриняр с глава отправи опасен удар, който обаче не намери очертанията на вратата.

Реал отговори с далечен шут на Каземиро в 14-ата минута, но топката мина покрай лявата греда на Ханданович. Удар на Бензема три минути по-късно беше блокиран от защитник в наказателното поле на "нерадзурите". Домакините продължиха да атакуват и в 19-ата минута Лаутаро Мартинес с глава затрудни Куртоа, който показа отличен реакция и спаси. В 28-ата минута Винисиус пробяга половината терен отдясно и пусна прострелно центриране по земя към  Бензема. Подаването обаче се оказа прекалено силно и до удар не се стигна.

Интер Реал Мадрид

източник: БГНЕС


В 34-ата минута Реал можеше да поведе след първия си ъглов удар в мача. Защитникът Едгар Милитао бе оставен непокрит и ударът му с глава мина на см от левия стълб на Ханданович. В рамките на следващите 60 секунди пред домакините се откриха две чудесни възможности за гол, но и те бяха пропилени от Лаутаро и Брозович. В 43-ата минута Интер като по чудо не откри резултата. Един Джеко буквално налетя на топката и отправи зверски шут, който само подпали ръкавиците на Куртоа. Минута след това и Брозович шутира силно, но ударът му беше блокиран.

Втората част започна с опасност пред вратата на Интер, която беше предотвратена от Шкриняр. Хубав пробив на Карвахал отдясно завърши с прострелно центриране и малко не достигна на Винисиус да засече топката. Попречи му и добрата намеса на Шкриняр, който се хвърли и изби. В 51-ата минута индивидуална акция на Бензема завърши с удар, който беше блокиран.  

Невероятна намеса на Тибо Куртоа в 54-ата минута остави двете нули на таблото. Един Джеко се извиси над всички и заби топката към вратата на Реал, където белгийският страж с фантастичен рефлекс спря влизащата в мрежата топката. При добавката Брозович не успя да нанесе добър удар. 

10 минути след почивката треньорът на домакините Симоне Индзаги пусна Димарко и Дъмфрис на местата на Перишич и Дармиан и малко след това испанският тим стигна до първия си точен изстрел в мача. Отправи го Дани Карвахал, но не успя да затрудни Ханданович.

Артуро Видал и Хоакин Кореа се появиха на терена в 65-ата минута вместо Лаутаро Мартинес и Чалханоглу с явното намерение да вкарат още повече агресия в състава на "нерадзурите". Карло Анчелоти отговори с пускането в игра на Родриго, който замени доста пасивния Лукас Васкес.

В 68-ата минута Дензъл Дъмфрис направи впечатляващо слизане по десния фланг и опита интересно центриране по земя, което обаче беше пресечено от Карвахал и избито в ъглов удар.

Винисиус показа силата на своя спринт в 73-ата минута и остави без дъх опитващия се да го догони безуспешно Милан Шкриняр. Вместо обаче да подаде към Бензема, бразилецът пробва да вкара от много малък ъгъл и логично не успя. 

В заключителните десетина минути на игрището се появи новата перла на Реал - Едуардо Камавинга. Анголецът с френски паспорт замени ветерана Лука Модрич. Това оживи играта на "кралския клуб" и малко след това пред Винисиус се откри чудесен шанс, но ударът му беше блокиран от Шкриняр. Ситуацията се повтори и в 87-ата минута, като отново защитникът на Интер спечели дуела между двамата.

Минута преди края две от резервите на Реал донесоха трите точки за тима на Анчелоти. Камавинга хитро продължи от въздуха към Родриго, който без забавяне с премерен изстрел направи безпомощен Ханданович - 0:1.


ИНТЕР - РЕАЛ М 0:1

0:1 Родриго (89)

ИНТЕР (3-5-2): 1 Самир Ханданович-капитан - 37 Милан Шкриняр, 6 Стефан де Врай, 95 Алесандро Бастони - 36 Матео Дармиан, 23 Николо Барела, 77 Марсело Брозович, 20 Хакан Чалханоглу, 14 Иван Перишич - 9 Един Джеко, 10 Лаутаро Мартинес 

Резерви: 21 Алекс Кордас (в), 97 Йонуц Раду (в), 2 Дензъл Дъмфрис, 5 Роберто Галярдини, 7 Алексис Санчес, 8 Матиас Весино, 11 Александър Коларов, 13 Андреа Ранокия, 19 Хоакин Кореа, 22 Артуро Видал, 32 Федерико Димарко, 33 Данило Д'Амброзио
 
Треньор Симоне Индзаги

РЕАЛ М (4-3-3): 1 Тибо Куртоа - 2 Даниел Карвахал, 3 Едгар Милитао, 6 Начо Фернандес, 4 Дейвид Алаба - 10 Лука Модрич, 14 Каземиро, 15 Федерико Валверде - 17 Лукас Васкес, 9 Карим Бензема-капитан, 20 Винисиус Жуниор 

Резерви: 13 Андрий Лунин (в), 26 Луис Лопес (в), 5 Хесус Вайехо, 7 Еден Азар, 11 Марко Асенсио, 16 Лука Йович, 21 Родриго, 22 Иско, 24 Мариано Диас, 25 Едуардо Камавинга, 27 Антонио Бланко, 35 Мигел Гутиерес 

Треньор Карло Анчелоти

Съдия Даниел Зибер (Германия)

Стадион "Сан Сиро", Милано, 37 000 зрители