Реал Мадрид победи ПСЖ с 3:1 в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига. Пред пълния стадион "Сантяго Бернабеу" гостите откриха резултата в 33-ата минута чрез Рабио, но Роналдо на два пъти и Марсело фиксираха крайния резултат.

ПСЖ откри резултата в 33-ата минута, когато Рабио беше оставен без опека и без напрежение откри резултата в полза на тима от Париж. Мбапе се впусна в атака по фланга и пусна пас към наказателното поле, Начо изпревари Неймар, но кълбото попадна в Рабио, който не сбърка. В 44-ата минута от дузпа Кристиано Роналдо изравни резултата със своя гол №100 за Реал в Шампионска лига. След първото полувреме двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:1. В 83-ата минута отново Роналдо беше точен като от няколко метра препарира Ареола. Три минути по-късно и Марсело се разписа за 3:1 след двойтно подаване с Асенсио.

Звездите на двата отбора в лицето на Кристиано Роналдо и Неймар са сред титулярите, но капитанът на парижани Тиаго Силва е на резервната скамейка като е заменен от Кимпембе.

Още в 3-ата минута Кристиано Роналдо нанесе първия опасен удар по посока една от двете врати, след като получи пас от Иско, но кълбото излезе в аут. Гостите отвърнаха с подобен удар на Юри Бершиш, но и неговия мерник беше неточен.

Постепенно ПСЖ започна да контраатакува опасно, но опасности пред Навас нямаше. В 17-ата минута Неймар стреля в близкия на вратаря ъгъл, но Начо изчисти. Малко по-късно отново бразилецът беше на ниво и преодоля съпротивата на Иско и Начо, но не успя да се справи с Каземиро.

Кристано Роналдо отправи опасен шут от пряк свободен удар в 25-ата минута, но кълбото мина встрани от вратата. В следващата атака Неймар се засуети и не успя да пусне добре топката към съотборник. При контаатаката за Реал Марсело намери добре Роналдо отляво, португалецът излезе очи в очи с Ареола, опита да го прехвърли, но вратарят на ПСЖ се справи със завидно майсторство.

В 32-ата минута парижани откриха резултата чрез Рабио. Мбапе се впусна в атака по фланга и центрира в наказателното поле, там Начо изпревари Неймар, но топката попадна в Рабио, който не остави шансове на Навас.

Роналдо няма спирка!

Малко по-късно с мощен шут Роналдо прати кълбото високо над вратата, а гостите отвърнаха с удар на Кавани, който не намери целта. В края на полувремето Реал показа зъби. Първо в 43-ата минута Бензема стреля отлично, Ареола се справи и изчисти в корнер. След изпълнението му последва нарушение на Ло Селсо срещу Кроос в наказателното поле и съдията Джанлука Роки отсъди дузпа, която Кристиано Роналдо реализира и изравни резултата.

Двата тима продължиха атакуващия футбол и през втората част. Мбапе пропусна отново да изведе отбора си напред в резултата в 49-ата минута, но Навас отчая младия нападател на парижани. Пет минути по-късно хубава атака поета от Дани Алвес намери добре Рабио в центъра на наказателното поле, последва удар, който се отклони от Серхио Рамос, парижани поискаха дузпа, но съдията остави играта да продължи, тъй като не видя нередност.

В 65-ата минута на двубоя Роналдо застана зад топката при пряк свободен удар, но не намери целта. В следващите минути ПСЖ се впусна в постоянни атаки към испанския тим, но така и не съумяваше да прониже за втори път Навас. В 76-ата минута Бершиш центрира отляво, но никой от футболистите на парижани не стигна до кълбото.

Реал Мадрид обърна резултата като отново Кристиано Роналдо беше точен, като от няколко метра не остави шанс на Ареола, който отби топката, но с коляно португалецът прати топката във вратата в 83-ата минута. Три минути по-късно Марсело се разписа и направи резултата 3:1. Марсело направи двойно подаване с Асенсио и не остави шансове на Ареола, за да се разпише за 3:1 в 86-ата минута.

В края на двубоя ПСЖ пропусна да реализира втори гол и ще трябва да се надява на обрат в реванша на 6 март в Париж.

Реал Мадрид - ПСЖ 3:1
голмайстори: 0:1 Рабио (33), 2:1 Роналдо (44-дузпа, 83), 3:1 Марсело (86)

Състави:


Реал Мадрид: Навас, Рамос, Марсело, Начо, Варан, Модрич, Кроос, Каземиро, Иско, Кристиано Роналдо, Бензема

ПСЖ: Ареола, Дани Алвес, Юри Бершиш, Маркиньос, Кимпембе, Верати, Рабио, Ло Селсо, Кавани, Неймар, Мбапе

съдия: Джанлука Роки