Освен че снощи Реал Мадрид загуби от Леванте, сега наличието на Еден Азар за мачовете срещу Манчестър Сити и Барселона изглежда съмнително, след като мениджърът Зинедин Зидан призна, че новата контузия на седмицата на „белите“ не изглежда добре. Националът на Белгия бе сменен принудително през второто полувреме на срещата. Съвсем наскоро Азар се завърна след счупен десен глезен, а сопред Зидан новата му травма изглежда е на същото място.

"Не изглежда добре", каза Зидан пред репортери на пресконференцията след мача.

"Изглежда, че е там, където вече той е имал контузия. Това е удар за нас, но нека да изчакаме. Сега е възпалено, но ще видим утре [неделя], когато направим още тестове", допълни още френският наставник.

Капитанът Серхио Рамос също коментира ситуацията с Азар след мача.

"Контузията, която получи, е тежка. Той наистина се дразни от това. Да се ​​надяваме, че ще се върне възможно най-скоро. Когато е напълно здрав, той е топ играч. Надяваме се, че не е толкова сериозна колкото първия път".

По отношение на самия двубой, той заяви:

"За нас бе трудна нощ, но стигаме до решаващата точка от сезона и трябва да продължим напред. Не обичам да говоря за реферите. Винаги съм го казвал, защото те са хора и могат да правят грешки. Но понякога те карат да спреш и да се замислиш. Критериите се променят в зависимост от ситуацията. Бях санкциониран за игра с ръка в Суперкупата на Испания срещу Валенсия, но това беше неволно. И днес имаше две неволни докосвания с ръка [от играчите на Леванте], но не им бяха дадени картони. Но с този съдия, изобщо не съм изненадан. Преди съдиите бяха по-уважителни. Бихте могли да говорите с тях. Не можете да говорите с този", коментира недоволният Рамос.

"В края на мача го попитах дали има проблем с мен лично. Мога да посоча само фактите: в 10-ата минута реферът ми даде картон, което щеше да се отрази на останалата част от играта ми след това", сподели още той.

"Няма време да се съжаляваме. Предстои ни огромна седмица и трябва да покажем от какво сме направени, като направим голяма крачка напред срещу Сити и в Ел Класико", каза още испанецът.

През седмицата Реал приема Манчестър Сити в първи 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига, а другата неделя домакинства на Барселона.