Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри смята, че неговият тим израства по график и ще бъде готов за „чудесните” четвъртфинални двубои срещу Реал Мадрид, които жребият на УЕФА отреди.

Повторение на финала в ШЛ от 2017-а и английско дерби в 1/4-финалите

„Бианконерите” ще получат възможност да отмъстят на „белия балет” за поражението с 1:4 в миналогодишния финал на турнира. Сега, за разлика от тогава, правилата диктуват, че всичко трябва да се реши в две срещи. Юве е домакин в първата на 3-и април, а на 11-и ще излезе за ответен сблъсък на „Сантиаго Бернабеу”.

„Срещу Реал ще станат два чудесни футболни мача”, заяви Алегри след изясняването на съперника. „Ако играем добре и имаме късмет, ще продължим. Ако не, ще се отидем у дома. Трябва да сме горди, че сме сред топ 8 в Европа.”

„Работим здраво, за да достигаме до подобни срещи. Победихме Барселона в четвъртфиналите миналия сезон, така че може би сега е ред да спечелим срещу Реал.”

„Отборът ни израства физически и психически. Ставаме все по-добри в заключителната фаза на мачовете ни, разбираме как да атакуваме и да се отбраняваме. Това ще бъде много важно към края на сезона.”

„Трябва да се подготвим още по-добре, но ще говорим повече по тази тема след Великден”, завърши Алегри.