Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви, че само с индивидуална класа тимът му няма да успее да отстрани Манчестър Сити в полуфиналите на Шампионската лига.

Защитаващият трофея испански тим гостува в сряда в Манчестър в реванш от полуфиналите на турнира, след като преди седмица двата тима приключиха при 1:1 в испанската столица. Според италианеца Реал ще трябва да играе като отбор, за да преодолее съперника си и запази надеждите си за шести трофей в последните девет години.

"Само индивидуалната класа не е достатъчна в подобни мачове. Трябва и нещо повече от това. Не ми е лесно да обясня каква е рецептата за успех на Реал, но смятам, че Шампионската лига е специален турнир за нас заради нашата история. Реал печели първите пет издания на турнира и историята все още е на наша страна. Не очаквам утрешният мач да бъде различен от този миналата седмица. Но има неща, които ми се иска да подобрим. Сигурен съм, че ни очаква вълнуващ мач, защото Манчестър Сити в момента е най-добрият отбор в Европа", коментира Анчелоти, който е печелил четири пъти турнира - два пъти с Реал и два пъти с Милан.

По време на пресконференцията Анчелоти бе попитан как ще се справи с головата машина на съперника Ерлинг Холанд.

"Манчестър Сити не е само един играч", отговори наставникът.

"Не мислим само за Ерлинг Холанд. Какво да кажем за Кевин де Бройне? Или за Илкай Гюндоган? Какво за Рияд Марез? Ще ни бъде трудно. Иска ми се, ако ще ни вкарват гол, това да стане в началото на мача. Така ще имаме повече време за реакция", завърши треньорът на Реал.