Реал Мадрид е в превъзходна форма и отборът е длъжен да спечели групата си в Шампионската лига по футбол, заяви старши треньорът на тима Карло Анчелоти след победата с 3:0 срещу Шериф. Испанците записаха пети пореден успех във всички турнири и водят в група D с две точки преди решаващия мач за първото място срещу Интер.

"Серията продължава и играта на отбора ми харесва. Намираме се в много добра форма не само игрово, а и физически. За нас е важно да спечелим групата и се надявам да завършим така, както започнахме", заяви Карло Анчелоти след победата в Молдова.

Тони Кроос беше избран от УЕФА за най-добър играч в мача. Той се разписа за 2:0 в добавеното време на първата час. „Лос бланкос“ никога не са губили, когато халфът е вкарвал. В 24 такива случая Реал е с 23 победи и един равен.

"Тони е в добра форма, а това прави и моята задача далеч по-лесна", продължи Анчелоти.

БГНЕС
6 снимки

Не всичко обаче се разви по перфектен начин за Реал Мадрид, тъй като новото попълнение Дейвид Алаба получи контузия.

Според Татко Карло, австрийският национал няма да отсъства от следващия мач на испанския гранд.

"Извадих Алаба, тъй като той усука леко коляното си. Не мисля, че проблемът е сериозен и смятам, че той ще бъде на мое разположение в следващите мачове. Каземиро пък беше сменен, защото беше на още едно нарушение от картон, а не ми се иска той да пропуска мача с Интер", завърши италианецът.