Испанският вицешампион Реал Мадрид надделя като гост с 2:0 над Реал Сосиедад в събота вечерта и затвърди лидерската си позиция в Ла Лига. Тимът обаче даде свидна жертва в лицето на капитана и голмайстор Карим Бензема, който беше заменен още в 17-ата минута заради мускулна контузия и почти сигурно ще пропусне предстоящите мачове с Интер в Шампионската лига и с шампиона Атлетико Мадрид в шампионата.

Французинът взе участие в 18 от 19-те официални срещи на „белите“ през сезона, като в 14 от тях записа пълни 90 минути.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

„В следващите дни ще видим какво е състоянието на Карим, но не вярвам да мога да го използвам във вторник. Надявам се обаче да е готов за дербито с Атлетико в неделя“, заяви наставникът на Реал Карло Анчелоти след победата на „Аноета“.

„Бяхме компактни и не оставяхме свободни пространства на домакините. Лука Йович се включи много силно. Той не играе често, но има голям принос за трите точки. На почивката казах на футболистите, че не съм доволен от видяното след 30-ата минута, когато започнахме да правим глупави нарушения и да пращаме дълги топки напред. След гола, с който поведохме, стана доста по-лесно“, коментира още италианецът.

„Денят беше добър за нас, но сезонът е дълъг. Срещу нито един съперник не е лесно. Имаме преднина и ще се опитаме да я запазим и увеличим. Във футбола за три дни всичко може да се промени. Сега мислим за мача с Интер, а не за Атлетико. Знам какво означава дербито за феновете. В тези мачове няма фаворити“, каза още Анчелоти.