Наставникът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, беше щастлив след победата с 1:0 в реванша с Ливърпул, като по този начин „Лос Бланкос“ се класираха за 1/4-финалите в Шампионската лига.

Италианецът разкри, че няма предпочитания за следващия съперник, но добави, че това е много претенциозен турнир, в който винаги е трудно да спечелиш.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Изиграхме добър мач, концентрирано и сериозно, с ясни идеи. Всичко завърши добре. Не ме притесняват съперниците на 1/4-финала. Трябва да победим всеки, това е“, заяви Анчелоти.

„Бензема получи удар и имаше болки, но вярвам, че ще е на линия за Класикото в неделя. Кроос и Модрич се справиха добре днес, въпреки че на моменти отборът изглеждаше притеснен при владеенето на топката, но те свършиха много работа, за да държат мача под контрол. Ние сме модерен отбор - пълен с класа, опит и отдаденост. Пълна концентрация. Камавинга показва високо ниво. Той се възползва от добрата си форма и добре се разбира с Модрич относно това кой от двамата да отиде по-напред и кой да остане в отбрана“, продължи италианецът.

„Шампионската лига си остава труден за печелене турнир. Много претенциозен. На 1/4-финалите има отбори, които никой не очакваше, особено тези от Серия А, но нашата цел е да се представим добре и да спечелим. Не направих смените просто така. Мачът вървеше добре, така че когато реших да правя смени, те бяха породени от хода на двубоя“, каза още Анчелоти.