Отборът на Реал Мадрид посреща дебютанта в Шампионската лига Шериф Тираспол тази вечер от 22:00 часа на „Сантиаго Бернабеу“ в мач от група D на турнира. „Кралете“ иначе започнаха добре тазгодишната си кампания в турнира на богатите постигайки минимална победа с 1:0 при гостуването си на Интер в първия кръг от груповата фаза.

Наставникът на столичани Карло Анчелоти сподели вижданията си с двубоя с молдовския тим.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

„Това е мач от Шампионската лига и трябва да сме подготвени добре, но сме развълнувани от завръщането на „Сантиаго Бернабеу“, защото този турнир е нещо специално за клуба. Имаме традиции в него и сме свикнали да го печелим по-често от останалите. Все пак Шериф се справя добре и трябва да бъдем внимателни, защото това е отбор, който играе внимателно, добре организиран е и с бързи играчи в предни позиции. Трябва да сме максимално концентрирани, защото имаме нужда от трите точки“, каза Анчелоти.

След това италианецът коментира и състава си, качеството в него, както и това, с което ще излезе тази, търсейки победата.

„Нямаме титуляри и резерви. Имам група от добри играчи и винаги избирам състава преди мача. Доволен съм от това, с което разполагам в средата на терена. Там имаме изобилие - Модрич, Каземиро, Кроос, Валверде, Иско, Асенсио, Камавинга. Всеки от тях ще е полезен в определен момент. Смених Модрич в 75-ата минута последния мач не защото бях недоволен от него, а защото е на 36 години и понякога 10 минути повече имат значение. Доволен съм от Милитао и Алаба и как се справят в средата на отбраната, постигнахме чиста мрежа последния мач. Подобряваме се в това отношение, но защитата не е отговорност само на защитниците, а на целият тим“, коментира още Анчелоти.