Реал Мадрид ще има нужда от "кураж и характер", които са липсвали на тима през миналия сезон в загубения полуфинал срещу Манчестър Сити. Това смята треньорът на Кралския клуб Карло Анчелоти. Преди година Реал постигна 1:1 в първия мач, преди да отстъпи с 0:4 пред бъдещия победител в Шампионската лига.

"Ще бъде много привлекателен мач за света на футбола. Ще се срещнат два отбора, които имат много индивидуално качество на терена", каза Анчелоти на пресконференцията преди мача. Той смята, че тимът му ще влезе със самочувствие в този четвърти сблъсък в последните 5 сезона с шампиона на Англия.

Защитникът Антонио Рюдигер успя отлично да опази Ерлинг Халанд в първия мач през миналата пролет, но не игра в реванша при тежката загуби в Манчестър.

"Направихме добър първи мач и попречихме на Халанд да получава пасове. За този двубой планът е да контролираме опасните им ииграчи, като Фил Фодън, Де Бройне и Халанд, разбира се", каза италианецът, като смята, че нападателите са най-опасните футболисти на съперника.

В Реал Мадрид има четирима футболисти, които са заплашени от наказания при нов картон - Джуд Белингам, Винисиус Жуниор, Едуардо Камавигна и Орелиен Чуамени. Карло Анчелоти обаче няма да ги пази, като се очаква Чуамени да започне в центъра на защитата, редом до Рюдигер.

"Не ме притесняват сравненията с Гуардиола. Той е голям треньор, но за мен не е важно какво мислят за мен, важно е как ме оценява клубът. А че той е много голям, няма никакво съмнение", каза още Анчелоти, който ще проведе като треньор своя мач №200 в Шампионската лига утре.