Нападателят на Реал Мадрид Еден Азар се нуждае от вяра и трябва да бъде готов да заслужи отново мястото си в първия отбор, каза треньорът на тима Карло Анчелоти на пресконференцията преди мача с Шахтьор Донецк в Шампионската лига.

Азар бе трансфериран от в Реал Мадрид от Челси през 2019 година за 120 милиона евро, но е преследват от постоянни контузии и слаба форма в испанската столица.

Белгиецът е вкарал 4 гола в 21 мача във всички турнира миналия сезон, а през този все още няма попадение, докато бразилските младежи Винисиус и Родриго впечатляват все повече с всеки изминал мач.

Анчелоти призова Азар да последва примера на 28-годишния нападател Мариано Диас, който изигра първия си мач за сезона в събота при успеха с 2:1 над Елче, като имаше огромно влияние върху срещата, вкарвайки първия гол.

"Тези, които не играят, трябва да имат вяра. Вижте Мариано, който най-после грабна шанса си и се забавляваше на терена, като игра добре. Точно това трябва да направи и Азар", каза Анчелоти.

Азар може да получи шанс да блесне за 13-кратния европейски шампион, тъй като Родриго е контузен от мача с Елче. Анчелоти очаква също уелският нападател Гарет Бейл да се върне скоро в игра.

"Родриго има малък проблем. Той няма да играе утре, но ще се върне след паузата за мачовете на националните отбори", заяви италианецът.

"Бейл имаше сериозна контузия и му трябва време, за да се възстанови качествено. Той ще се включи в тренировките преди съботния мач с Райо Валекано и ако от националния отбор на Уелс смятат, че е готов да играе, това е страхотно. За нас ще е добре да играе за националния си тим, защото така ще се завърне по-рано в ритъм", каза още Анчелоти.

Реал Мадрид е втори в група D на Шампионската лига с равни точки с лидера Шериф и с 2 точки повече от Интер. Шахтьор е на дъното с 1 точка.