Полузащитникът на Реал Мадрид Тони Кроос заяви, че той и съотборниците му трябва да бъдат подготвени да срещнат "11 животни" във финала на Шампионската лига в събота срещу Ливърпул.

Роналдо: Ливърпул на Клоп ми напомня за Реал Мадрид

Кроос, който добре познава стила на игра на мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп от времето, когато двамата бяха в Бундеслигата, изрази очакването си Ливърпул да пресира през всичките 90 минути на мача.

Безмилостните "бели" стрелци в Шампионската лига

"Когато (с Байерн Мюнхен - б.р.) играехме срещу отбора на Клоп, винаги ни беше трудно. Борусия Дортмунд ни създаваше много проблеми. Очаквам да видим агресивен Ливърпул, който има много бърза нападателна линия, но ние можем да ги спрем. Все пак ще бъде трудно", каза германският национал.

"Такива са очакванията ми за събота. Отборите на Клоп са винаги агресивни и пресират много - през всичките 90 минути. Те са мотивирани и очаквам равностоен мач с възможности обаче да бъде спечелен", добави Кроос.

Марсело: Салах? Това не е единственият играч на Ливърпул

"Ливърпул ще бъдат като 11 животни, готови за атака. Ние може и да работим по-добре с топката, но те ще ни поставят под напрежение през всичките 90 минути и ще играят на 100 или повече процента. Мисля, че и двата отбора искаме да спечелим и не смятам, че има фаворит в мача. За да достигнеш финала в Шампионската лига, не може да си слаб отбор. Ливърпул победи Манчестър Сити, а те бяха един от основните фаворити", каза още бившият играч на Байерн./БТА