Футболистът на Пари Сен Жермен Анхел ди Мария изрази мнение, че френският гранд е по-силен като отбор, сравнено с миналата година. Такова мнение, аржентинецът изрази преди първия осминафинал за Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

Припомняме, че в предходната кампания парижани отново трябваше да мерят сили с испански тим на този етап от турнира на богатите. Тогава съдбата ги срещна с Барселона, а французите пропиляха комфортния си аванс от 4:0 от първия мач и в крайна сметка напуснаха надпреварата.

„Ние сме наясно, че сме по-силни спрямо предходния сезон. Имаме големи амбиции и можем да ги изпълним. Знаем, че за да вземем Шампионската лига ни е нужен не само талант, а и доза късмет. Без тези две условия е много трудно да триумфираш в тази надпревара“, започна Ди Мария пред клубния сайт.

Ужас в ПСЖ преди Реал, Неймар е под въпрос

„Реал Мадрид е голям отбор, който винаги има място в Шампионската лига. Това е коренно различна надпревара, сравнено с вътрешния шампионат. Когато един футболист чуе химна на Шампионската лига, нещо се трансформира и се дава максимумът. Това е ясно за нас. Ако Мадрид не се представя убедително в Ла Лига, то гарантирано ще даде всичко от себе си в турнира на богатите. Няма да е никак лесен мач“, каза Ди Мария, който е бивш играч на Кралския клуб.

Що се отнася това противопоставянето между двете звезди Кристиано Роналдо и Неймар, Ди Мария обясни: „Те са двама футболисти с много сходни характеристики. Бързи са, силни са, много интензивна е играта им. Неймар е по-млад. Това е неговото предимство. Те обаче са способни да решат даден двубой“.

Карвахал: Няма рецепта как да бъде псрян Неймар

Реал Мадрид посреща ПСЖ на 14 февруари от 21.45 часа. Реваншът е на 6 март.