Английският експерт по испански футбол Анди Уест сподели очакванията си за финала в Шампионската лига между Реал Мадрид и Ливърпул пред liverpoolecho.co.uk.

Специалистът разкри, че феновете на мадридския гранд са толкова уверени в силите на техните любимци, че дори и при резултат 3:0 в полза на съперника, те ще са убедени, че Реал ще спечели трофея.

„Това не е пренбрежение към Ливърпул, а по-скоро увереност в собствените сили, в тези на Реал. Отборът спечели Шампионската лига в последните два сезона, а 17 от футболистите, които го сториха, и сега са в състава. И все пак, когато погледнат класирането в английската Висша лига и видят, че Ливърпул е с 25 точки зад шампиона Манчестър Сити, испанските фенове ще бъдат по-спокойни и убедени в успеха на своите. Друго би било, ако срещу тях се изправяше Манчестър Сити, тогава биха били по-предпазливи. Така че дори Ливърпул да поведе във финала с 3:0, испанските фенове ще продължат да вярват в крайната победа на своите и в това, че ще грабнат отново трофея в Шампионската лига“, смята Анди Уест.

Ники Александров, Киев

Със съдействието на SPORTRESPECT.COM