Младият бразилски талант Ендрик записа името си в историята на Реал Мадрид, като стана най-младият голмайстор на клуба в Шампионската лига по време на драматичната победа с 3:1 над Щутгарт на „Сантяго Бернабеу“. На 18 години и 58 дни, Ендрик подобри рекорда на легендата Раул, който през 1995 г. вкара първия си гол в турнира на 18 години и 113 дни, пише BBC.

След като влезе като резерва в 80-ата минута, заменяйки Джуд Белингам, бразилецът затвърди победата с последния гол в мача, който донесе важни три точки на „белия балет“. Нападателят, който пристигна в Мадрид това лято от Палмейрас, вече беше в центъра на вниманието, след като стана най-младият играч, който се разписва при дебюта си в Ла Лига през 21-ви век.

Победата на Реал Мадрид бе подчертана от дебютния гол на Килиан Мбапе в Шампионската лига за клуба. Французинът откри резултата само 20 секунди след началото на второто полувреме, като завърши перфектно подаване на Родриго след чудесна дълга топка от Аурелиен Чуамени.

Щутгарт обаче не се предаде и създаде напрежение в лагера на мадридчани, когато бившият нападател на Брайтън Дениз Ундав изравни с глава в 68-ата минута, заслужено възползвайки се от грешка в отбраната на Реал.

Карло Анчелоти се нуждаеше от нещо специално в края на мача, и именно защитникът Антонио Рюдигер бе човекът, който донесе победата. С точен удар с глава в 83-ата минута, Рюдигер осигури важната преднина за домакините. Въпреки пропуснатите възможности на Винисиус Жуниор и силния натиск на Щутгарт, Реал успя да задържи победата.

Мачът бе изпитание за тима на Анчелоти, който бе изправен пред сериозни трудности, особено през първото полувреме. Щутгарт пропусна няколко отлични възможности, а Тибо Куртоа бе герой за Реал, спасявайки ключови удари, включително такъв от Анджело Стилър. Дани Карвахал също имаше своя момент на късмет, когато удар на Ундав се отклони от неговия крак и попадна в горната част на напречната греда.

С тази победа, Реал Мадрид се утвърждава като един от фаворитите в Шампионската лига, а следващото предизвикателство пред тях е гостуване на Лил. Щутгарт пък ще се стреми да се възстанови, когато посрещне Спарта Прага.