Съотборникът на Лука Модрич в хърватския национален отбор – Иван Ракитич сподели, че полузащитникът на Реал Мадрид е най-добрият футболист на планетата. Халфът на Барселона довери, че наградата за най-добър в ШЛ, която получи Модрич не е случайност, тъй като показателите му на терена са феноменални.

Модрич е най-добрият футболист според УЕФА

Двамата бяха съставна част от тима на Хърватия, който финишира на Мондиал 2018 на второ място.

„Лука е голямото оръжие на Ла Лига и е най-добрият играч през тази година. Хърватите сме много горди с него. Искам тази награда, която получи от УЕФА да е негов трамплин за най-голямата индивидуална награда – Златната топка. Модрич го заслужава напълно”, сподели Иван Ракитич пред Novi list.

Лука Модрич: Каква година!

"Тези, които ревнуват Лука Модрич за наградата от УЕФА им пожелавам да това да им е най-голямата радост в живота. Горд съм с него и съм щастлив, че печели. Заедно сме в националния тим от 11 години и сме извървели дълъг път. Обичам го като мой брат. Щастлив съм от решението му, че остава в националния отбор и не знам какво щеше да бъде моето решение, ако той се бе отказал”, довери Иван Ракитич.

Двамата футболисти са част от селекцията на „ватрените”, които се подготвят за първия си мач за Лигата на нациите – срещу Португалия.