Треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола говори на пресконференцията преди реванша на тима си срещу Реал Мадрид в Шампионската лига утре. Испанецът предупреди, че ги чака много труден мач и трябва тимът му да е по-добър, отколкото в първия двубоя на "Сантяго Бернабеу".

"Трябва да бъдем готови. Не знаем кой ще играе и как ще играе преди мача. Трябва да се представим по-добре от първия мач, защото те бяха добри и ние сме длъжни да се настроим", коментира испанецът.

Треньорът призна, че в първия мач Карло Анчелоти е заложил на тактическа постройка 4-4-2 с Родриго отляво, което е изненадало Манчестър Сити.

"Те ни познават и трябва да бъдем внимателни. Длъжни сме да помислим за изненада, както го направи Анчелоти. Това е Реал Мадрид, много са опасни. Да се надяваме, че утре ще бъде добър мач за нас", надява се Гуардиола.

"Надявам се, че напрежението няма да ни попречи. Имаме глад за такива мачове. Хубаво е да покажем нужната енергия. Понякога трябва и да страдаш, защото е невъзможно да доминираш 90 минути. Готови сме за максималното ниво", обеща специалистът.

"Свикнал съм със сгъстения календар. В крайна сметка по-добре е да сме на тази фаза, отколкото да ни няма", добави той.

"Да се адаптираш бързо в голям клуб, като Реал Мадрид не е лесно, а Белингам го направи. На неговата възраст се справя много добре с напрежението. Той е изключителен футболист", похвали го Пеп.

"Миналата година Реал Мадрид имаше много добър отбор. Бензема играеше на всяка позиция, а и Модрич играеше повече. Когато говоря хубави неща за Реал, хората не ми вярват, но винаги съм имал добро мнение за тях", каза още Пеп Гуардиола./ БТА