Плеймейкърът на Реал Мадрид Иско Аларкон говори преди медиите преди двубоя на своя тим срещу Виктория Пилзен от груповата фаза на Шампионската лига. Иско бе опериран от апендицит и без извън игра в последния месец.

Двубоят идва няколко дни след поражението от Леванте (1:2) на "Сантиаго Бернабеу" в Ла Лига, което остави Реал в серия от пет мача без успех - 4 загуби и 1 равенство, в които бе отбелязан само един го

"Спокойни сме и сме концентирани върху това да променим настоящата ситуация. Ние не сме първите, които отнасят критики, когато не победим. Отговорността не е само на треньора, тъй като головете ги вкарваме ние. Можем да обърнем нещата и ще го направим", каза халфът.

"Не мисля, че пресата трябва да има силата да уволнява треньора. Тъй като полемиката, която създавате, всъщност не съществува. Вярваме в това, което можем да направим. Спокойни сме и имаме вярва в нашия наставник. Могат да се случат един милион неща оттук насетне, но ние вярваме в колектива", добави той.

"Излизането от кризата зависи само от нас и от спортно-техническия щаб. Ще бъде лудост да сменим треньора. Трябва да го оставим да работи. Можем да уволним всеки, не само треньора. Вярвам, че можем да направим поредната велика година. Ние сме победители, показвали сме го и не трябва да се прекланяме пред нищо. Спечелихме четири Шампионски лиги в последните пет години. Много хора искат да ни гледат в тази ситуация, но ние ще се борим до смърт, за да променим нещата", каза още Иско.