Реал Мадрид и Манчестър Сити изиграха мач за историята в Шампионска лига. В първата им схватка от четвъртфиналите през този сезон двата отбора направиха 3:3 на „Сантиаго Бернабеу“ в спиращ дъха сблъсък.

След поредица обрати и изключително красиви моменти, то крайното равенство сякаш е закономерно, след като за двата тима предстои реванш, но този път в Манчестър. Освен шестте гола, двата отбора създадоха редица ситуации.

Бернардо Силва поведе англичаните напред още във втората минута, но само девет по-късно Едуардо Камавинга изравни резултата в Мадрид. Родриго Гояс поведе "кралския клуб" в 14-ата, а отличен удар на Фил Фодън след малко повече от час игра изравни паритета. Йошко Гвардиол изведе а"гражданите" наперд в 71-ата минута, но само осем след това Феде Валверде направи 3:3, с което оформи и крайния резултат в първата среща.

Ответната среща между двата големи отбора на „Етихад“ ще бъде на 17-и април, като тогава на един от двата тима ще му се наложи да се сбогува с най-авторитетния клубен турнир.

Реал Мадрид - Манчестър Сити

източник: sofascore.com

След само 30 секунди игра Джак Грийлиш се понесе през средата на терена и измина сериозни метри. Орелиен Чуамени го посрещна с тежък шпагат и френският рефер декорира в жълто своя сънародник от Реал. Зад топката застана Бернардо Силва, който стреля от сериозна дистанция край стената на "лос меренгес". Тя бе преодоляна, а Андрей Лунин не очакваше този изстрел и закъсня с реакцията си, след което топката влетя във вратата му - 1:0 за Сити.

В шестата минута защитата на Реал Мадрид се провали, но този път Лунин спаси. Ерлинг Халанд беше изведен от Грийлиш с лекота в полето на испанците, а норвежецът стреля от малък ъгъл, но вратарят на Реал спаси. След това играта продължи, а "гражданите" продължиха да разиграват, но шут на Грийлиш беше блокиран от бранител на "лос бланкос".

Guilliver/GettyImages
73 снимки

Реал Мадрид отговори на предизвикателството и изравни резултата в 12-ата минута. Героят за домакините беше Едуардо Камавинга, който получи вляво и шутира с левия крак, но топката рикошира в Рубен Диаш, което заблуди Ортега - 1:1.

Това явно смути Ман Сити, а Реал Мадрид оформи пълния обрат минута след това. Винисиус получи с гръб в полето на Реал и изведе вляво Родриго. Бразилецът тръгна на скорост, а Мануел Аканджи го достигна, но бразилецът хитро преодоля и Аканджи и Ортега, за да обърне развоя в полза на "лос меренгес" - 2:1.

Реал Мадрид vs Манчестър Сити

източник: Guilliver/GettyImages

Темпото в Испания леко се успокои, но в 19-ата минута удар на Федерико Валверде беше уловен от Ортега. Английският шампион продължи да владее повече топката спрямо своя опонент, но качеството при създадените атаки от "кралския клуб" беше на по-високо ниво. В 31-ата Дани Карвахал проби отдясно навътре в половината на Сити. Опитният браните сви вляво за Родриго, чийто удар беше спасен от Ортега.

Две след това Реал направи много скоростна контраакция, а Винисиус Жуниор подаде към Родриго, но опитът му не беше достатъчно умел в тази ситуация. Шест преди края на първото полувреме Фил Фодън опита нещо изключително нестандартно отдясно и завъртя топката опасно, но за щастие на Лунин, тя излетя аут.

Бернардо Силва и Ферлан Менди

източник: БТА

Винисиус Жуниор тества скоростта на Джон Стоунс три преди изтичането на редовното време на първата част и стреля силно с десния, ала вратарят на англичаните отново реагира добре.

След рестарта на играта Матео Ковачич даде пас вляво към Джак Грийлиш. Той се надигра един на един с Карвахал и шутира с десния крак, но прати топката много над напречната греда на Андрей Лунин. В 54-ата минута отбраната на Сити направи груба грешка при изнасянето на топката, а тя се озова у Белингам. Английският халф финтира двама защитници на Сити и шутира по земя, но не уцели вратата на манчестърци.

Две по-късно Реал разигра отлично, а Родриго овладя технично вляво. Той пусна изящен пас към Винисиус, който задмина Стоунс и стреля силно с левия крак, но не намери очертанията на вратата, пазена от Ортега. След близо час игра Фил Фодън шутира изключително тежко към мадридската врата, но Лунун спаси. Малко след това Бернардо Силва също намери пространство за стрелба от средно разстояние, но украинският страж на Мадрид парира.

Пеотапният натиск на Манчестър Сити донесе радост за Хосеп Гуардиола в 66-ата минута. Тогава "гражданите" разиграха хоризонтално пред накаазателното поле на Лунин, а топката се озова във Фодън. Английският национал изстреля с голяма скорост кълбото, а украинският страж на Реал нямаше как да реагира за 2:2.

Реал Мадрид vs Манчестър Сити

източник: Guilliver/GettyImages

Манчестър Сити продължи с методичната си игра и в 71-ата минута стигна до обрат в своя полза в срещата. Джак Грийлиш овладя вляво и тръгна да се надиграва с Карвахал, но се спря и върна назад към Йошко Гвардиол. Бранителят не се посвени и нанесе силен удар към вратата на Сити, а Лунин нямаше как да отрази удара му - 3:2 за англичаните.

Головете далеч не спряха дотук и в 79-ата минута "кралския клуб" пак изравни резултата в мача. Винсиус овладя дълъг пас от Лука Модрич вляво и достави изящно към Феде Валверде. Уругваецът не се посвени и шутира с много голям мощ с десния крак, а ударът беше неспасяем за Ортега.

Малко след това Джон Стоунс действа колебливо в наказателното поле на английския тим, а Белингам го притисна, но не отправи точен удар. До края на двубоя двата тима не успяха да намерят път към седми гол в срещата и за нас, зрителите, остава да изгледаме и второто шоу, което ще е другата седмица в Англия.

FT РЕАЛ МАДРИД – МАНЧЕСТЪР СИТИ 3:3 

0:1 Бернардо 3' 1:1 Камавинга 12', 2:1 Родриго 14', 2:2 Фодън 66', 2:3 Гвардиол 71', 3:3 Валверде 79'

Шампионска лига, ¼-финал, първи мач

Рефер: Франсоа Летесие, Франция

Стадион: „Сантиаго Бернабеу“, Мадрид, Испания

Реал Мадрид: 13 Андрей Лунин 2 Дани Карвахал 22 Антонио Рюдигер 18 Орелиен Чуамени 23 Ферлан Менди 15 Феде Валверде 12 Едуардо Камавинга 8 Тони Кроос 7 Винсиус Жуниор 5 Джюд Белингам 11 Родриго Гояс

Треньор: Карло Анчелоти

Ман Сити: 18 Щефан Ортега 3 Рубен Диаш 5 Джон Стоунс 8 Матео Ковачич 9 Ерлинг Халанд 10 Джак Грийлиш 16 Родри 20 Бернардо Силва 24 Йошко Гвардиол 25 Мануел Аканджи 47 Фил Фодън

Треньор: Хосеп Гуардиола