Тази седмица предстоят първите ¼-финални сблъсъци от Шампионската лига. Във вторник предстои един от най-чаканите двубои от тази фаза на турнира - Реал Мадрид срещу Ливърпул.

Очаквано мнозина се сещат за финала в турнира през 2018 година, когато англичаните загубиха с 1:3 от „лос бланкос“ в Киев.

Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп сподели очакванията си към утрешната среща, като се върна и към загубения финал преди три години.

„В този мач тогава играхме добре. Истината е, че нашият тим е изграден за такъв тип срещи. Изправяме се срещу съперник, който играе футбол и това помага. Имаме шанс, абсолютно. Всички казват, че Реал е фаворит и това е страхотно!“, заяви Клоп.

„Искаме да покажем колко сме силни в момента, не ни интересува този финал преди три години. Няма как да върна усещанията от онази вечер - било то гнева или каквото там. Дори не се и опитвам. Ако сме по-добри от Реал, тогава можем да продължим напред. Играем срещу Реал и за мен това е възможно най-голямата мотивация, а не заради срещата в Киев от 2018 година. Ако седмица след финала тогава някой ме беше попитал дали бих поканил Серхио Рамос на рождения ми ден, щях да отговоря „не“. Странна вечер беше, но това беше преди много време”, върна се германецът към инцидента, при който капитанът на испанците контузи Мохамед Салах“, продължи германецът.

Бившият наставник на Борусия Дортмунд не разкри на какъв състава планира да заложи, както и дали би използвал едновременно четирима нападатели. Той обаче намекна, че Диого Жота ще играе.

Клоп сподели, че завижда на живеещите в Мадрид за хубавото време. Той не отговори конкретно на въпрос дали един ден би поел „белия балет“:

„Ако в края на кариерата ми се окаже, че съм водил само три клуба, това няма да е зле, нали? Не бих съжалявал на нещо такова“, сподели още Клоп.