Четвъртфиналите в шампионската лига стартират днес! Старт на тази фаза в надпреварата дават два страхотни сблъсъка, които ще проследим на живо за вас в Gong.bg.

Хегемонът в турнира Реал Мадрид посреща английския шампион Ливърпул, докато в другия мач един срещу друг се изправят Манчестър Сити и Борусия Дортмунд. И двете срещи са с начален час 22,00.

Какво споделиха треньорите преди големите мачове?

Реал Мадрид - Ливърпул

Зинедин Зидан: „Клоп е феноменален треньор. Има голям опит. Работата, която върши, показва качествата му. Всеки знае какво прави Ливърпул. Те имат други играчи, които могат да заменят отсъстващите. Ние също имаме проблеми, ала силата е в нашия състав. Винаги някой липсва.  Не мислим за спечеления финал през 2018-а. живеем сега, така е и за двата отбора. За тях и за нас е различен мач. Подготвяме се за друга среща. „Клоп е феноменален треньор. Има голям опит. Работата, която върши, показва качествата му. Всеки знае какво прави Ливърпул. Те имат други играчи, които могат да заменят отсъстващите. Ние също имаме проблеми, ала силата е в нашия състав. Винаги някой липсва.  Не мислим за спечеления финал през 2018-а. живеем сега, така е и за двата отбора. За тях и за нас е различен мач. Подготвяме се за друга среща.”

Юрген Клоп: Изправяме се срещу съперник, който играе футбол и това помага. Имаме шанс, абсолютно. Всички казват, че Реал е фаворит и това е страхотно. Искаме да покажем колко сме силни в момента, не ни интересува този финал преди три години. Няма как да върна усещанията от онази вечер - било то гнева или каквото там. Дори не се и опитвам. Ако сме по-добри от Реал, тогава можем да продължим напред. Играем срещу Реал и за мен това е възможно най-голямата мотивация, а не заради срещата в Киев от 2018 година. Ако седмица след финала тогава някой ме беше попитал дали бих поканил Серхио Рамос на рождения ми ден, щях да отговоря „не“. Странна вечер беше, но това беше преди много време”, върна се германецът към инцидента, при който капитанът на испанците контузи Мохамед Салах.

Вероятни състави:

Реал Мадрид: Куртоа, Начо, Варан, Менди, Васкес, Модрич, Каземиро, Кроос, Марсело, Бензема, Асенсио

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Нт Филипс, Кабак, Робъртсън, Тиаго, Фабиньо, Вайналдум, Салах, Жота, Мане


Манчестър Сити – Дортмунд

Пеп Гуардиола: “Когато анализирам даден отбор, не гледам класирането. Това е футболен мач, който започва от 0:0. Предстоят ни два двубоя и който играе по-добре, ще продължи напред. Когато бях в Байерн, Дортмунд беше големият ни съперник. Всеки сезон трябваше да спорим с тях - първо беше с Юрген Клоп, а след това с Томас Тухел. Даже два пъти бяхме противници във финала за Купата на Германия. Вероятно този сезон Борусия изпитва проблеми с това да е постоянен, но ако анализирате индивидуалната класа, то се вижда, че всеки футболист там е фантастичен. Можем да споменем за Хумелс, Джан, Мюние, Дахуд, Холанд, Санчо, Азар, Ройс, Брант… всички. Страхотни са и младите им играчи от школата. В предишния кръг на надпреварата този тим успя да надвие Севиля, който по принцип е господар във фазата на преките елиминации”.

Един Терзич: Срещу нас ще бъде най-добрият отбор в света. Малко е да кажем просто, че Манчестър Сити е силен отбор. В последния двубой срещу Лестър те владееха топката дори в 94% от времето. Трябва да сме готови за нещо подобно и да се защитаваме добре, като затваряме всички свободни пространства, особено по крилата. В същото време ще се борим да отнемем топката и когато вече го направим, трябва да сме ефективни при подаванията. Тръгнем ли веднъж в атака, трудно можем да бъдем спрени. Никой не ни е подарил участието на 1/4-финала, ние сами си го заслужихме, като се борихме за него. Трябва обаче да сме нащрек и в двата мача”, каза още бившият асистент на Люсиен Фавр. От лятото начело на Борусия ще застане Марко Розе, който в момента води Борусия (Мьонхенгладбах).

Вероятни състави:

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Стоунс, Рубен Диаш, Кансело, Родри, Гюндоган, Стърлинг, Бернардо Силва, Фоудън, Де Бройне

Борусия Дортмунд: Хиц, Емре Джан, Аканджи, Хумелс, Гереро, Дилейни, Белингам, Дахуд, Азар, Ройс, Халанд