Стражът на Реал Мадрид Тибо Куртоа излиза във втория си финал в Шампионската лига. Първият бе през 2014 година, когато белгиецът загуби с екипа на Атлетико Мадрид именно от кралския клуб след продължения.

Куртоа обаче смята, че сега е от правилната страна от гледна точка на историята и ще може най-сетне да спечели трофея в утрешния финал срещу Ливърпул. Амбицията на мърсисайдци обаче е същата, тъй като "червените" също търсят реванш от Реал за загубата във финала през 2018-а. 

„Преди осем години играх в първия си финал в Шампионската лига. Тогава не спечелих, но се надявам утре да го направя. Всеки от нас мечтае за едно – да победим и да добавим още един трофей към богатата история на клуба. Ливърпул също игра финал срещу Реал през 2018-а. При мен обаче ситуацията е различна. Ако се изправиш срещу Реал, знаеш, че когато този отбор играе на финал, го печели. Сега аз съм от правилната страна от гледна точка на историята“, заяви Куртоа на днешната пресконференцията, на която стражът бе заедно с Марсело и Карло Анчелоти.