Реал Мадрид не успя да играе на обичайното си ниво заради високата преса на Манчестър Сити през първото полувреме на реванша от полуфиналите в Шампионската лига, завършил с победа 4:0 за домакините, смята вратарят на испанския гранд Тибо Куртоа.

Футболистите на Сити направиха 124 подавания през първите 15 минути с почти 80 процента владеене на топката, докато вече бившият шампион Реал бе ограничен до само 13 паса, показва статистиката на Европейската централа - УЕФА.

"Очаквахме те да ни пресират и да не оставят да играем по нашия начин с топката. Притискаха ни, за да ни задържат в нашата половина", заяви Тибо Куртоа, цитиран от агенция "Ройтерс".

"Справихме се с това, не успяхме да покажем нашата игра, да създадем шансове и да ги застрашим. Това им позволи да се чувстват още по-удобно. Отбелязаха след 20 минути игра и тогава стана още по-трудно за нас. След почивката се видя, че искаме да променим нещата. Започнахме собре, но ни беше трудно да създаваме възмоности за гол и не успяхме да се възползваме от свободните пространства, така че платихме за това", коментира още белгийският вратар на Реал Мадрид.