Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа изрази увереност, че отборът му ще спечели Шампионската лига. Тази вечер Белия балет приема Шахтьор в първия си мач от груповата фаза на Шампионската Лига.
 
Куртоа определи Реал като основен фаворит за спечелването на надпреварата и предупреди останалите клубове, че винаги трябва да се съобразяват с Реал Мадрид, независимо в каква форма е отборът на Зидан. 
 
„Шампионската лига е специална. Това е велик турнир и ние искаме да го спечелим. Много е важно довечера да стартираме с успех, една победа ще повиши самочувствието ни. Вярвам на момчетата, съотборниците ми са фантастични. Реал Мадрид винаги е фаворит за трофея и останалите трябва да го знаят, амбицирани сме  да  донесем купата в Мадрид. 
 
Реал винаги е сред фаворитите във всяко едно състезание. Хубаво е да си шампион в Испания, но Шампионска лига е нещо друго, това е мечта за всеки.  Желаем да спечелим всичко през сезона и мисля, че разполагаме с класата, за да го направим“, завърши белгийският национал.