Реал Мадрид успя да спаси равенството при гостуването на Борусия Мьонхенгладбах във втори двубой за двата тима от Група Б на Шампионската лига, завършвайки при резултат 2:2. И двата гола за германския тим бяха дело на Маркюс Тюрам, а в края на срещата Карим Бензема и Каземиро донесоха неочакваната точка за момчетата на Зинедин Зидан. Германският тим, воден от Марко Розе, водеше с два гола до последните 5 минути на мача. 

14 снимки

Срещата започна с териториален натиск на Реал Мадрид, без обаче момчетата на Зинедин Зидан да създадат твърде много чисти голови ситуации. Каземиро и Карим Бензема се отчетоха с доста неточни удари в първите 20 минути на срещата. 

В 30-та минута Бензема беше оставен да стреля сам с глава след ъглов удар, но топката попадна безпроблемно в ръцете на Ян Зомер на вратата на "черно-белите". 

В 33-та минута обаче, сякаш от нищото, с първата си атака в срещата, германският тим поведе. След грешка в разиграването на "белите" Алесан Плеа намери непокрития Маркюс Тюрам, който с първото си докосване разстреля Тибо Куртоа за 1:0. 

В първите 5 минути на втората част Реал натисна. Марко Асенсио удари греда, преди да пропусне и с глава. В 50-та минута Федерико Валверде намери Винисиус на удобна позиция, но младият бразилец не успя да порази вратата на Ян Зомер. 

Тези пропуски бързо бяха наказани от домакините. В 58-та минута, след поредната бърза контраатака на Гладбах Щефан Лайнер качи топката на крака на Алесан Плеа на задната греда. Ударът на французина беше париран от Тибо Куртоа, но от броени метро Тюрам нямаше как да сбърка при добавката за 2:0. 

Буквално две минути по-късно Плеа остана сам очи в очи с Куртоа, но големият белгийски страж успя да спаси, за да остави отбора си в срещата. В 66-та минута Ларс Щиндал беше на сантиметри от трето попадение, а домакините твърдо имаха пълната инициатива в тези минути. 

В 74-та минута появилият се като резерва Еден Азар беше изведен на стрелкова позиция от няколко метра пред вратата на Борусия, но уцели само страничната мрежа. 

Три минути преди края "белите" получиха лъч надежда. След центриране отдясно Каземиро успя да отклони към Бензема, който с акробатичен удар от около 10 метра порази вратата на Ян Зомер за 2:1. 

Драмата обаче предстоеше да стане пълна. В третата минута на добавеното време, след голямо разбъркване в наказателното поле на домакините, Каземиро се оказа на стрелкова позиция и от точката на дузпата реализира за шокиращото 2:2, донасяйки първа точка на "белите" в надпреварата през този сезон. 

В другата среща от групата Интер не успя да пробие защитата на Шахтьор Донецк, а мачът завърши при нулево равенство. 

Борусия Мьонхенгладбах - Реал Мадрид 2:2

1:0 - Маркюс Тюрам (33)

2:0 - Маркюс Тюрам (60)

2:1 - Карим Бензема (87)

2:2 - Каземиро (90+3)

Ето и стартовите състави на двата тима:

Борусия Мьонхенгладбах: Зомер, Бенсебайни, Елведи, Гинтер, Лайнер, Крамер, Хофман, Нойхаус, Щиндъл, Плеа, Тюрам

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Варан, Рамос, Васкес, Валверде, Каземиро, Кроос, Асенсио, Винисиус, Бензема